Kimpisen musiikkiluokkalaiset esiintyvät Club For Fiven kanssa

Club For Five Maarit Kytöharju

Heikki Kemppainen

Club For Five tulee perinteisellä joulukiertueellaan Lappeenrantaan tiistaina 19.12. Lappeenrannan keikka on kiertueella poikkeuksellinen, sillä mukana on paikallinen Kimpisen koulun musiikkiluokka.

Kimpisen koulun musiiikin lehtori Veera Meuronen kertoo:

- Kimpisen koulun Musiikkiluokkien Tuki Ry eli MuTu ry järjesti meille lokakuun alussa laulupäivän, johon Club For Fiven jäsenet tulivat opettajiksemme. Tämä laulupäivä järjestettiin yläkoulun musiikkiluokkalaisille. MuTu ry on vuosittain järjestänyt toimintaa musiikkiluokkalaisille. Esim. viime vuonna alakoulun musiikkiluokkalaisille järjestettiin bändisoiton puolelta samantyyppinen opetuspäivä, johon eri ammattilaiset tulivat opettamaan oppilaille bändisoittimien soittoa. Vastaavasti nyt olivat vuorossa yläkoulu, jossa olemme yrittäneet tukea laulamiseen ja laulun innokkuuteen mahdollisimman vahvasti. Teini-iässä kun usein äänenmurrokset ja muut meinaavat lauluintoa viedä mennessään.

-Club For Five kävi siis koulupäivän verran luonamme ja työskentelimme kolmessa eri työpisteessä. Yhdessä workshopissa opiskeltiin laulutekniikkaa, toisessa stemmaäänien laulamista sekä erilaisten äänien tekemistä ja kolmannessa workshopissa opiskeltiin Tuukan johdolla beatboxausta. Päivä päättyi siihen, että Club For Five esiintyi koulun kaikille musiikkiluokkalaisille Lappeenrannan musiikkiopistolla. Tämä oli oppilaille todella huikea kokemus, varsinkin, kun yläkoulussa on paljon Clubin faneja.

- Päivän jälkipuintipuheissa sitten päätimme, että Clubilaiset voisivat ottaa 9.-musiikkiluokkalaiset mukaansa Lappeenrannan keikalle, Meuronen kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu