Lappeenrannassa joulutorin paikka vaihtui – Käsityöläiset yllättyivät positiivisesti

Joulu Marian aukio saa kiitosta myyjiltä.

Kaunis paikka kirkon vieressä, Leontina Saksa kehuu uutta sijantia. Nelonen Media

Heikki Kemppainen

Lappeenrannan perinteisen joulutorin paikka on vaihtunut tänä vuonna. Joulumökit ovat nyt Marian aukiolla Kauppakadun sijaan.

Myyjät ja käsityöläiset ovat uuteen paikkaan tyytyväisiä.

– Hyvä, kaunis paikka kirkon vieressä, Leontina Saksa kehuu. Hän myy mökissään muun muassa villapipoja, huiveja ja shaaleja.

Hän muistelee, että ennen Raatihuoneen edustalla kävelykadulla vaikutti, että ihmiset kävelivät ohi ja bussipysäkit olivat vieressä, mutta nyt joulutori on todellakin tori, jonne tullaan varta vasten.

– Joulutorissa on aina oma tunnelmansa. Tykkään tästä enemmän kuin kävelykadusta, Saksa kehuu.

KäsityöläinenPirjo Alaoutinen kertoo, että hänen mökillään kauppa on käynyt ihan hyvin. Myynnissä on muun muassa tonttuja ja enkeleitä.

– Ei ole tarvinnut tyhjän panttina seisoa.

Joulutorilla on tästä huolimatta vielä ollut ihmismäärällä mitattuna hänen mukaansa yllättävän hiljaista, mutta hän uskoo, että tori vilkastuu joulua kohden. Myös hän on sitä mieltä, että Marian aukio on parempi paikka kuin kävelykatu.

Alaoutinen on tyytyväinen, että torille on nyt saatu myös joulumusiikkia, joka puuttui kahtena ensimmäisenä päivänä. Viime vuoteen verrattuna miinus on avustajien puuttuminen. Kävelykadulla oli avustajia, jotka tulivat mökkiin siksi aikaa, että myyjä saattoi käydä esimerkiksi vessassa.

Kulttuuritila Nuijamiehen mökillä Ella Silvennoinen kertoo, että joulutori on ollut positiivinen yllätys.

– Porukka on käynyt rupattelemassa ja ostamassa.

Eniten on mennyt Nuijamiehen t-paitoja, joista L-koot ehtivät loppua, mutta paitoja on tilattu lisää. Osa tuotoista menee uuden kulttuuritilan tukemiseen.

– Tosi moni on sanonut, että teette hyvää juttua, hän kertoo.

Joulumökki on Kulttuuritila Nuijamiehen yhdistyksen ensimmäinen julkinen esittelypaikka.

Lappeenrantalainen käsityöläinen Riitta Lappalainen on myös tyytyväinen uuteen paikkaan. Hänen mökissään on muun muassa villasukkia ja huovutettuja tossuja.

– Paikka on hieno. Tänne on helppo tulla ja on tilaa. Tapahtumia tosin voisi olla enemmän, Lappalainen miettii.

Hänen mukaansa kauppa on käynyt vaihtelevasti. Eniten on mennyt erikoislankasukkia, joissa on puolet koirankarvaa ja puolet suomenlampaanvillaa. Lappalainen mainitsee, että lämpöarvo on koirankarvassa paras.

Myös myyjä Heli Nippala on tyytyväinen uuteen sijaintiin. Hänen kojussaan on muun muassa haalareita, sinappia, karkkia ja käsitöitä.

– Ihmiset ovat löytäneet ihan hyvin. Tykkään paikasta, on tosi kaunis. Kirkon jääveistos on vetänyt ihmisiä tosi hyvin. Myynti on samoissa kuin viime vuonna.

– Ehdottomasti tämä paikka myös jatkossa, hän tiivistää myyjien toiveet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu