Yksi puhelinsoitto muutti Masa Maijasen elämän: "Olen edelleen sillä reissulla"

Masa Maijanen on soittanut pitkään tunnettujen taiteilijoiden, kuten Hectorin bändissä. Jari Nurmi

Heikki Kemppainen

Masa Maijanen on basisti, jonka soittoa on kuultu monilla levyillä ja tunnettujen taiteilijoiden keikoilla. Hän on soittanut muun muassa Hectorin bändissä yli 15 vuotta ja ennen joulua hän soitti Hectorin 70-vuotiskonserteissa.

– Hyvä tunnelma, paljon porukkaa, hän kuvailee Hectorin kahta Finlandia-talon keikkaa ja esiintymistä Tampere-talossa.

Vuodesta 1981 Helsingissä asunut Maijanen eli lapsuutensa ja nuoruutensa Lauritsalassa aseman vieressä. Muusikon elämä muuttui täysin ylioppilaskirjoitusten jälkeen.

Hänen oli tarkoitus lähteä ylipistoon lukemaan ranskaa, mutta yksi puhelu muutti kaiken.

– Minua pyydettiin Maukka Perusjätkän bändiin ja olen edelleen sillä reissulla, hän naurahtaa. Hän lähti matkalle suoraan Lauritsalan lukion pihasta kirjoitettuaan ranskan ja saksan ylioppilaskirjoituksissa. Lukion pihalla oli auto odottamassa ja autossa olivat basso, vahvistin ja matkalaukku.

Tammikuussa Lappeenrannan Kehruuhuoneella järjestetyissä lappeenrantalaisten muusikoiden jameissa hän nousi lavalle yhdessä serkkunsa Pave Maijasen kanssa. Tuo on ollut toistaiseksi viimeisin kerta, jolloin Maijasen serkukset on nähty jammailemassa yhdessä. Tosin Masa Maijasta nähdään uudestaan 12. tammikuuta 2018 järjestettävissä uusissa jameissa Kehruuhuoneella. Hän nousee tuolloin lavalle kokoonpanolla, jossa ovat hänen lisäkseen Jarmo Nikku, kitara, Mikko Taipale, rummut, Jouko Nykter, laulu, ja Jyrki Tomminen, laulu ja huuliharppu.

Hän muistelee hyvillä mielin viime tammikuun jameja, jotka saavuttivat suuren suosion.

– Vanhojen kehäraakkien kokoontumisajoissa oli hyvä tunnelma. Aina yhden metrin jälkeen piti pysähtyä juttelemaan.

Maijasille tämä vuosi on ollut myös surun vuosi. Masan isä ja Paven äiti kuolivat neljän päivän välein keväällä, mikä on vähentänyt Masan tarvetta käydä kotiseudullaan.

– Taipalsaarella on edelleen kesämökki Kattelussaaressa ja Lappeenrannassa on hyviä ystäviä. Lampussa ja Kukossa tulee käytyä keikoilla ja vierailtua myös Astia-studiolla.

– Paven kanssa olemme sopineet, että soitellaan, kun on asiaa. Soittohommissa olemme eri kuvioissa.

– Myös vähintään kerran kesässä on päästävä pelaamaan golfia Suomen kauneimmalle kentälle eli Viipuri Golfin Tuosan kentälle. Kesämökiltä on 15 minuutin matka kentälle autolla tai 10 minuuttia mutkan kautta sukulaisen veneellä.

Muusikon joulu kuluu keikkaillessa – mitenkäs muutenkaan. Tosin jouluaaton hän viettää vapaata ja jouluaatto kuluu perheen kanssa kotona.

Ensi vuonna hänet nähdään myös legendaarisessa Broadcast-yhtyeessä, joka on koottu uudelleen. Muita projekteja on myös paljon: muun muassa Hoedown, Ile Kallion, Esa Elorannan ja Ben Granfeltin bändit, ja mitä kaikkea uusi vuosi tuokaan tullessaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut