Lemmikit voivat myös tulla Eläinten joulurauhan julistukseen Lappeenrannan Marian aukiolle

Joulukoirat Heidi Alatalo

Heikki Kemppainen

Eläinten joulurauha julistetaan Joulutorilla Marian aukiolla perjantaina 22.12.2017 klo 13 alkaen. Reippaat, kiltit ja yleisötilaisuuksiin tottuneet lemmikit ovat tervetulleita paikan päälle omistajiensa mukana, järjestäjät tiedottavat. Tapahtuman järjestää Lappeenrannan Seudun Eläinsuojeluyhdistys.

Lappeenrannan Seudun Eläinsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja Janina Pohju, Tassutarhan löytöeläinkodin yrittäjä Terhi Tuuva ja Suomen luonnonsuojeluliitto Etelä-Karjala ry:stä norppa-asiantuntija Kaarina Tiainen vastaavat tilaisuuden puheista.

Paikalla on myös Lappeenrannan kaverikoirat. Lisäksi Kerttu-poni tarjoaa pienille lapsille talutusratsastusta klo 13–14.30. Yksi ratsastuskierros maksaa 2 euroa. Talutusratsastuksen tuotot menevät Tassutarhan kodittomien eläinten hyväksi.

Lappeenrannan Seudun Eläinsuojeluyhdistyksen hallituksen jäsen Anne-Mari Huurtomaa-Altarriba kertoo, että eläinten joulurauha on julistettu eri puolilla Suomea jo lähes 15 vuoden ajan.

– Tavanomaiseen joulurauhan julistukseen harvemmin ovat lemmikit tervetulleita, joten monet eläinsuojeluyhdistykset ovat halunneet järjestää joulurauhan julistuksen erikseen lemmikeille ja heidän omistajilleen. Joulu on perinteisesti perhejuhla ja joulun sanoma kuuluu yhtä lailla eläimille kuin ihmisille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu