Imatra täyttää 70 vuotta – Tapahtumiin budjetoitu 70 000 euroa

KAUPUNKI   Vuodenvaihteessa julkistetaan Imatran kaupungin 70-vuotisjuhlalogo jääveistoksena.

Imatran kaupunki on tilannut jäämestari Juuso Partaselta ja Jere Nuppolalta jäisen Imatra 70 vuotta -juhlalogon. Jäämestarit veistävät logon Inkerinaukiolle joulun ja uudenvuoden välipäivinä. Mari-Anna Rossi

Mari-Anna Rossi

Heti, kun Suomi 100 -juhlavuodesta on päästy, käynnistää Imatra uuden ison juhlavuoden, Imatra 70 vuotta. Juhlavuoden tapahtumiin on budjetoitu 70 000 euroa.

– Imatralla on pitkä historia nimenä ja paikkana, vaikka kaupunkina se onkin vielä melko nuori. Imatralla on paljon arvokkaita asioita, mistä jokainen imatralainen voi olla ylpeä. 70-vuotisjuhlavuonna haluamme näyttää, että Imatra on kokoaan suurempi kaupunki, sanoo juhlatoimikunnan puheenjohtaja Tea Laitimo

Juhlavuotta on rakennettu kaupunkilaisia varten ja kaupunkilaisten omien ideoiden pohjalta. Tähän mennessä kaupunkilaiset ovat ideoineet juhlavuodelle muun muassa luentoja, kiertoajeluja, liikunnallisia lastentapahtumia sekä Imatra-areena-keskustelutilaisuuksia. Lisää ideoita otetaan vastaan.

– Imatra on asukkaidensa näköinen kaupunki ja resurssien puitteissa pyritään järjestämään sitä, mitä asukkaat haluavat. Kaikki kaupunkilaiset pyritään huomioimaan tasapuolisesti, mutta painopiste on ehkä eniten kohdistunut lapsiin ja nuoriin, Laitimo toteaa.

Imatran 70-vuotisjuhlavuosi käynnistyy uutena vuotena juhlavuoden logon julkistamisella. Juhlalogon on suunnitellut Kaj Salin Juhlavuonna 2018 kaupungin avustuksia saavat tapahtumat voivat käyttää Imatra 70 -tunnusta markkinoinnissaan.

Jäämestarit Juuso Partanen ja Jere Nuppola veistävät kaksi kertaa kaksi metriä kokoisen logon Inkerinaukiolle koneella jäädytetystä jäästä. Logo valaistaan oranssiksi.

Juhlalogo-jääteos ei jää jäämestarikaksikon ainoaksi teokseksi Imatralla tänä talvena. Talven taikaa -nimiseen jääveistoskokonaisuuteen kuuluvat myös Varpasaareen veistettävät SounDome –jääiglut sekä Koskenpartaalle rakennettava jättimäinen jäälinna ja noin 10 metriä pitkä jääliuku.

Teokset vaativat valmistuakseen pakkasta yli 10 astetta, mieluummin -20 astetta. Tavoitteena on, että kaksi halkaisijaltaan kahdeksan metristä jääiglua olisivat valmiit tammikuun toiseksi viimeisellä viikolla ja jäälinna sekä jääliuku koululaisten hiihtolomaviikolla. SounDome-jääigluissa järjestetään helmikuussa konsertteja ja kuun loppupuolella jäänveistokursseja.

Juhlavuoden teemana on Vuoksen kehittäminen. Kaupunki valmistelee myös suojelumetsän perustamista juhlavuonna. Tällä hetkellä paikkavaihtoehtoja on 2–3, joista yksi vahva ehdokas on Siitolan kartanon takana sijaitseva metsikkö.

Juhlavuoden pääjuhlaa vietetään Imatra-päivänä 18. elokuuta. Imatra-päivä tulee olemaan tuolloin isompi kuin koskaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu