Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tero on saunonut joka päivä yli 3400 päivää putkeen – "Aluksi laihduin 7–8 kiloa, se paino on pysynyt"

Suomalaiset ovat saunakansaa, mutta Tero Hannila on vienyt saunomisen täysin uudelle tasolle. Hän on nimittäin saunonut joka ikinen päivä yli yhdeksän vuoden ajan.

Hannilan saunainnostus alkoi 2000-luvun alussa Vuosaaren uimahallista. Siellä hän alkoi saunoa päivittäin mukavan ja yhteishengeltään hyvän porukan kanssa.

Useimpina päivinä käyn saunassa kahdesti."

Edellinen pidempi katkos saunomiseen tuli heinäkuussa 2008 Kreetan-loman vuoksi.

–Haniasta ei löytynyt yhtä ainoaa saunaa, Hannila muistelee.

Nyt Hannilalla on menossa tuosta kesästä jatkunut katkeamaton saunaputki. Tapaninpäivinä hän on laskelmiensa mukaan käynyt 3451 päivänä peräkkäin saunassa.

Vuosaaren uimahallin jälkeen tuusulalainen Hannila on saunonut etenkin Tuusulan uimahallissa, jossa hän tapaa käydä löylyissä aina työpäivän jälkeen.

Hannila on asunut viimeiset kahdeksan vuotta Tuusulan Paijalassa. Hän työskentelee opinto-ohjaajana Maunulan yhteiskoulun lukiossa Helsingissä.

–Useimpina päivinä käyn saunassa kahdesti, sillä saunon tavallisesti vielä kotonani iltaisin. Keskimäärin vietän saunassa noin 70 minuuttia päivässä. Saunan ja suihkun väliä on tullut käveltyä kilometritolkulla ja hikeä olen vuodattanut varmasti kuution verran joka vuosi, hän hymyilee.

10 vuoden putki tulee Tero Hannilalla täyteen heinäkuun 14. päivänä, jos terveyttä riittää – ja sitähän on 52-vuotiaalla miehellä riittänyt.

–Saunan terveysvaikutukset ovat kiistattomat: minulla ei ole flunssia, ja verenpaineeni on laskenut saunomisen ansiosta.

–Saunominen on myös erinomainen menetelmä painonhallintaan. Aluksi laihduin 7–8 kiloa, ja sen jälkeen paino on pysynyt samoissa lukemissa, Hannila kiittelee.

Mitään tavoitteita Hannila ei ole saunomiselleen asettanut. Hän myöntää, että hänellä on ollut myös onnea, että putki on venynyt ja venynyt.

Pitkä saunomisputki vaatii melko paljon järjestämistä: ulkomailla Hannila ei ole viime vuosina lomaillut.

Nykyisin mies lomailee kesäisin Kilpisjärvellä. Matkalla sinne hän pysähtyy yleensä Rovaniemen Santaparkissa saunomaan.

Parhaat löylyt löytyvät Tero Hannilan mielestä kuitenkin kotikylältä, Tuusulan uimahallin pikkusaunasta.

–Siellä ei tule liian kuuma ja puulauteiden ansiosta siellä on miellyttävää olla. Parasta kuitenkin on, että saunassa kaikki – johtaja, duunari ja työtön – ovat samanarvoisia.

Tero Hannilasta kertoi ensin Keski-Uusimaa.