Espoo rikkoi päätähuimaavan Suomen ennätyksen – Yle: Tämän korkeammalla ei kukaan asu

Espoon Niittykummussa sijaitseva Niittyhuippu valmistui syksyllä. Rakennus on koko Suomen korkein asuinkerrostalo, jolla on korkeutta 90 metriä. SRV

Jari Pietiläinen

Espoon Niittykumpuun on valmistunut 90 metriä korkea Niittyhuippu, joka on koko Suomen korkein asuinkerrostalo. Lokakuussa ensimmäiset asukkaat saaneessa talossa on 24 kerrosta. Ennätyksestä kertoi ensin Yle

Niittyhuipulla on useita kilpailijoita, jotka saattavat olla oikeutettuja Suomen korkeimman talon titteliin, sillä eri tahot mittaavat talojen korkeutta eri tavoin. Niittyhuipun rakennuttaja SRV pelaa siksi varman päälle ja puhuu vain Espoon korkeimmasta asuinkerrostalosta.

Esimerkiksi Tampereen hotelli Torni on liki 89-metrinen ja 25-kerroksinen, tornitalo Cirrus Helsingin Vuosaaressa puolestaan on lähes 88-metrinen ja 26-kerroksinen.

Järin kauaa ei Niittyhuippu kuitenkaan ole maan korkein asuintalo, sillä vuonna 2019 Helsingin Kalasatamaan valmistuu Majakka-tornitalo, joka on noin 132-metrinen ja 35-kerroksinen asuintalo.

Espoo kuitenkin haluaa ennätyksen itselleen – ja niinpä Keilaniemeen valmistuu vuonna 2021 peräti 145-metrinen pilvenpiirtäjä, jossa on 40 kerrosta.

Lue myös: Valot syttyivät Espoon korkeimpaan asuintaloon

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu