Lakko alkaa: Osa konttoreista auki normaalisti – Pankki muistuttaa huijausyrityksistä

Pankkilakko sulkee konttoreita torstain ja perjantain ajaksi. Arkistokuva. Johanna Erjonsalo/Arkisto

Marika Lumme

Rahoitusalan lakko sulkee valtaosan pankkikonttoreista eri puolilla Suomea torstain ja perjantain ajaksi.

Lisäksi Ammattiliitto Pro on ilmoittanut samana ajankohtana toteutettavasta tukilakosta järjestelmien toiminnasta huolehtivalle ICT-alalle.

Pankit pyrkivät turvaamaan kuitenkin lakon aikana keskeiset palvelut kuten verkkopankin, mobiilipalveluiden ja korttien toiminnan sekä maksujen välityksen. ICT-alan työsaarrolla on myös vaikutuksia pankkien asiakaspalvelun laajuuteen.

Nordean mukaan lakko aiheuttaa henkilöstövajausta Nordean asiakaspalveluun ja Nordean konttorit ovat torstaina ja perjantaina kiinni. Verkkopankin, mobiilipalveluiden ja korttien toiminta pyritään Nordean mukaan varmistamaan myös lakon aikana. Käteisautomaatit toimivat käteisen jakelupisteinä kotimaassa ja ulkomailla myös lakon aikana.

Nordea muistuttaa, että myös poikkeustilanteissa saattaa esiintyä tietojenkalastelua.

– Nordea ei koskaan ota asiakkaisiin yhteyttä kysyäkseen esimerkiksi tunnuslukuja tai maksukortin tietoja, yritys kertoo verkkosivuillaan.

Osuuspankkien konttorit ovat pääsääntöisesti suljettuja työnseisauksen aikana. Osuuspankista kerrotaan, että pankki ottaa yhteyttä asiakkaisiin, joilla on sovittuja tapaamisia lakkopäiville.

Käteisautomaatit ja verkkopankki toimivat Osuuspankin mukaan normaalisti, myös palkat ja eläkkeet maksetaan normaalisti. Maksukortit toimivat pääsääntöisesti normaalisti.

S-Pankin asiakaspalvelupisteet S-ryhmän toimipaikoissa ovat auki normaalisti lakon aikana. S-Pankin mukaan yritys palvelee normaalisti, mutta palveluissa voi olla ruuhkaa.

Osa Oma Säästöpankin konttoreista palvelee normaalisti myös lakon aikana. Auki ovat muun muassa Espoo, Tampere ja Turku.

Handelsbanken kertoo niin ikään pyrkivänsä palvelemaan normaalisti lakon aikana.

Pankkiryhmät tiedottavat omilla verkkosivuillaan tarkemmin lakon vaikutuksista.

LUE MYÖS:

Pankkilakko alkaa torstaina – "Uusia sovittelutapaamisia ei ole toistaiseksi sovittu"