Joutsenossa opiskellaan koreaa – "Ajattelin, että korean kielen opettaminen olisi tosi hyvä juttu"

Joutsenon Opisto aloitti tänä keväänä ensimmäistä kertaa Korea-linjan.

Puolen vuoden mittaisella kurssilla keskitytään pääosin korean kielen opiskeluun. Lisäksi tutustutaan korealaiseen kulttuuriin ja mahdollisesti myös historiaan.

– On puhuttu myös Etelä- ja Pohjois-Korean eroavaisuuksista, kertoo korean opettaja Kim Jeongdo

”Tämä on hyvä lisä.

Hän on syntyjään eteläkorealainen ja löysi Joutsenon opiston alun perin googlaamalla. Hän huomasi, että opistossa oli tarjolla japanin kursseja ja lähestyi rehtori Ulla Huhtilaista sähköpostitse.

– Olen Helsingin yliopistossa tohtorikoulutettavana ja teen väitöskirjaa suomen kielestä. Ajattelin, että korean kielen opettaminen olisi tosi hyvä juttu, Kim Jeongdo kertoo.

Huhtilainen kertoo, että sähköposti oli yksi innoitus uuden linjan aloittamiselle.

– Ajattelin, että tämä on hyvä lisä ja tiesin, että Korea on nousussa.

Kim Jeongdo kertoo, että korealaisen ja suomalaisen kulttuurin merkittävä ero liittyy ajatukseen yksityisestä ja yhteisestä. Suomalaisessa kulttuurissa korostetaan yksilöllisyyttä ja itsenäisyyttä, kun Koreassa on kollektiivinen ajattelutapa.

– Suomessa ei voi sanoa, että meidän maassa on kylmä, mutta Koreassa sanotaan, että maassamme on kylmä, Kim Jeongdo kertoo esimerkin.

– Koreassa sanotaan, että meidän isä, vaikka olisi ainoa lapsi.

Tarkoituksena on, että korean opinnot saavat jatkoa vuoden mittaisena kurssina. Uudelle linjalle haki 12 opiskelijaa, mutta opinnot aloitti lopulta yhdeksän. Heistä puolet on Etelä-Karjalasta ja puolet muualta Suomesta.

LappeenrantalaisetTiia Grén ja Marja Majuri aloittivat korean opinnot viikko sitten. Kiinnostus kulttuuriin ja kieleen sai heidät hakemaan linjalle.

Grén kertoo, että alkujaan kiinnostus on lähtenyt korealaisesta musiikista ja sitä kautta hän on lähtenyt tutkimaan kulttuuria laajemminkin.

– Olin opetellut koreaa itsenäisesti jo aiemmin, kun opiskelu ei ole ollut mahdollista, Grén kertoo.

Sekä Grén että Majuri ovat kuitenkin sitä mieltä, että kieltä oppii paremmin hyvän opettajan johdolla.

– Vaikka olen opiskellut koreaa kauan itsekseen, niin tuntuu, että viikossa olen oppinut enemmän kuin koko sinä aikana, Majuri sanoo.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut