Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisin raju nettivideo hämmentää – Tuleeko Suomesta Orwellin ennustama yhteiskunta?

Poliisi on julkaissut YouTube-videon, joka ensinäkemältä herättää ajatuksen siitä, onko George Orwellin esittämä ajatus kaikkea valvovasta isosta veljestä toteutumassa jo lähitulevaisuudessa.

Videolla nettipoliisina tunnettu Marko "Fobba" Forss istahtaa vuonna 2050 tulevaisuushenkisen valvontaruudun ääreen ja huomaa, että Oulun eteläpuolella sijaitsevassa kuvitteellisessa Hönölän kylässä on menossa ankara nettikiusaaminen.

Nettipoliisi Fobba näkee kameran avulla, miten nuori poika kirjoittelee kotonaan herjaavia tekstejä uhrilleen – aina siihen saakka, kun poliisi etälukitsee kiusaajan tietokoneen ja lähettää tälle ilmoituksen: "Koneesi on lukittu!".

Lisäksi poliisi ilmoittaa, että sosiaaliviranomaiset ottavat alaikäiseen poikaan yhteyttä lähiaikoina. Kauhistunut poika jää tuijottamaan valvontaruutua.

Toisessa tapauksessa Fobba havaitsee – jälleen kuvitteellisessa – Kreepylän kylässä seksuaalirikoksesta epäillyn miehen puuhat: mies lähettelee lapsille alastomuuteen houkuttelevia viestejä.

Tällä kertaa poliisi käyttää teleporttia eli kaukosiirtää rikoksesta epäillyn miehen suoraan poliisiputkaan.

Videon opetus on se, että koska emme vielä elä vuotta 2050, vanhempien on syytä kantaa vastuunsa lastensa sosiaalisen median käytöstä.

Katso alta nettipoliisin videoennustus vuodesta 2050.