Jos tälle ei mies syty, niin mille sitten? – Heidi, 33: "Nyt on reittä pitkin isännän paikka auki..."

Pohjoiskarjalainen Heidi hakee itselleen miestä maalaistaloon railakkaalla, mutta silti hyvällä maulla tehdyllä seuranhakuilmoituksella. Kuvituskuva. Johanna Erjonsalo / Arkisto

Jari Pietiläinen

Pohjois-Karjalassa Juuassa asuva Heidi Nevalainen, 33, on muutaman kuukauden ajan viettänyt sinkkunaisen elämää – mutta tuskin viettää sitä kauan. Hän on laatinut hersyvän parinhakuilmoituksen, joka herättää huomiota rempseän itäsuomalaisella tyylillään.

– Reittä pitkin isännän paikka auki! Olethan kiinnostunut tai jopa jo kokenut maatalouden puuhista, traktori pysyy urallaan, sillä emäntä käy kerran syksyssä ja keväässä ojassa. Matikkapäätä hyvä jos löytyisi, tyhmemmälle lupaan että rahaa tulee ovista ja ikkunoista, Nevalainen muotoilee seuranhakuilmoituksensa.

Hän kertoo, että hakee miestä, joka osaa olla jämerä ja oikeassa paikassa jopa kova luu.

– En jaksaisi enää yhtäännyhveröä paapottavaksi ja perään vahdittavaksi. Tapella en osaa, toivottavasti haluat jutella, etkä huutaa asiat halki. Osaat tehdä ruokaa ja pestä pyykkiä, sillä minä tykkään enemmän olla traktorissa kun keittiössä, Nevalainen luettelee.

Uuden isännän ei sovi olla mikään rasisti."

Vaatimustasoa tulevalle isännälle nostaa se, että hänen ei sovi olla rasisti tai liian kapeakatseinen.

– Minä olen niin sanottu "suvakkihuora", tai jos olet hiljaa niitten mielipiteiden kanssa niin saat vaikka ollakin rasisti. Minä olen harvoin hiljaa.

– Neitsyttä tai lähiaikoina poikuutensa menettänyttä en huoli, itse kun olen semmonen seksihurjastelija, että heikompia hirvittää, tunnustaa juukalaisnainen.

Nevalainen pyörittää lähes yksin suurta maataloa. Peltoa on satakunta hehtaaria ja metsää viitisenkymmentä hehtaaria. Navetassa jyryäänoin kolmensadan pään sonnilauma.

– Sukupolvenvaihdos tehtiin muutama vuosi sitten ja vanhempani auttelevat voimiensa mukaan. Ei työ maatilalla ole erityisen rankkaa, pikemminkin tässä tarvitaan henkistä kanttia. Pitää hallita tietyt aikataulut ja osata ottaa vastaan ylhäältä annetut säätilat, Nevalainen muistuttaa.

Tämä lähti liikkeelle vitsistä, mutta nyt ollaan jo tositoimissa."

Hän kävi saamassa maatilayrittäjän oppia Hyvinkäällä, mutta sieltäkään ei pysyvää isäntää rinnalle löytynyt.

Nevalainen on hämmästynyt ilmoituksen saamasta huomiosta.

– Vitsistähän tämä kaikki lähti liikkeelle. Aluksi ilmoitus oli Facebookissa vain suljetussa ryhmässä, mutta lopulta laitoin sen omalle sivulleni lähinnä sen takia, että tutut saisivat sille naureskella, Nevalainen myöntää.

– Silloin homma lähti lapasesta ja nyt ilmoituksella on sitten melkein 800 Facebook-jakoa ja 2 800 tykkäystä.

Toissailtana julkaistuun ilmoitukseen on jo tullut aivan vakavastikin otettavia vastauksia lupaavilta sulhaskandidaateilta.

– Kyllä siellä on aivan mukavia miehiä, joiden kanssa varmaan jatkan viestittelyä, hän myhäilee. Mutta vielä sopii hyviä ehdokkaita mukaan. Tervetuloa, kaikki 28–42-vuotiaat vävyehdokkaat, Nevalainen naurahtaa lämpimästi.

Lue Heidin koko rempseä ilmoitus alta.