Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lappeenrannan Taitoluistelijoiden nuoret hätyyttelevät valtakunnan kärkisijoja

Lappeenrannan Taitoluistelijat viettävät kuluvalla kaudella 30-juhlavuottaan.

Seuran puheenjohtajan Jukka Jyrkisen mukaan taipaleen kirkkaimmat ajat sijoittuvat 2010-luvun alkuvuosiin.

– Silloin oli muutamia huippuja. Alisa Mikonsaari edusti kahdesti Suomea arvokisoissa, sai aikuisten SM-pronssia ja kaksi nuorten Suomen mestaruutta. Roman Galay ja Juho Pirinen voittivat junioreissa mestaruuksia ja mitaleita. Molemmat edustavat edelleen Suomen maajoukkueessa, Juho nyt jäätanssin puolella.

Lappeenrannan Taitoluistelijoilla on myös kirkas nykyhetki. Kaksi seuran luistelijoista on kilpailemassa SM-Noviisisarjan finaalissa maaliskuun lopulla. Kisoihin pääsee valtakunnan 24 parasta luistelijaa.

– Nuoria luistelijoita alkaa tulla ja he hätyyttelevät sarjojensa kärkeä, Jyrkinen kertoo.

SM-Noviisisarjan finaalissa lappeenrantalaisista luistelevat nuorten maajoukkueluistelija Frida Pajula ja liiton Talent-ryhmään kuuluva Janna Jyrkinen Molemmat luistelijat ovat kymmenvuotiaita.

– He ovat osoittaneet kypsyytensä kilpailuissa. Muut finaaliluistelijat ovat jopa 3-4 vuotta vanhempia.

Seurassa päävalmentajana toimivan Marina Shirshovan mukaan luistelijoilla menee hyvin.

– Olen ylpeä luistelijoista. Noviisitytöt pääsivät nuorimpina SM-kilpailuihin. Heillä on suoritusvarmuus kohdillaan, joten valmentajan ei tarvitse jännittää, Shirshova kehuu luistelijoita.

Finaalipaikkansa jo varmistaneiden lisäksi seurasta löytyy luistelijoita, jotka hätyyttelevät sarjojensa loppukilpailupaikkoja.

– Moona Kinnunen on finaalipaikan vauhdissa Noviiseissa. Debytantit-sarjassa odotamme finaalipaikkaa Isabella Lavertyltä, puheenjohtaja Jyrkinen kertoo.

Liiton Talent-ryhmässä seurasta on myös Iida Karhunen, joka on Jyrkisen mukaan menossa kirkkaasti valtakunnalliseen Timanttifinaaliin Silmut A-aluekilpailuista.

Luistelijoiden kilpailu- ja harjoitustoiminta on tiivistä.

– Tulevana viikonloppuna on kilpailut Joensuussa ja Kouvolassa. K1-ryhmällä on kahdeksan jääharjoitusta ja oheisharjoitukset viikoittain. Taitoluistelussa harjoittelu on pienestä pitäen täysi päiväistä ja menestyksen eteen on harjoiteltava.

Myös valmentaja on samaa mieltä harjoitusmäärästä.

– Kova työ tuo tulokset, Shirshova toteaa.

Pienimmistä luistelijoista Jyrkisen mielestä on tulossa lahjakkaita nuoria.

– Pienistä kolme luistelijaa on aloittanut kilpailemisen ja muutama aloittanee kevään aikana.

Seuralla on kilparyhmien lisäksi luistelu- ja taitoluistelukoulut sekä aikuisluistelu.

– Luistelukoulu on aktiivinen. Sinne pääsee mukaan kaikki kolmevuotiaasta ylöspäin olevat. Toivomme koulusta laajuutta seuraan.

– On mukavaa, että olemme saaneet aikuisille jääaikaa. Kuka tahansa taitoluistelusta kiinnostunut voi tulla mukaan. Seurassa on jokaiselle jotakin, Jyrkinen vinkkaa.