Tshaikovskia ja kamarimusiikkia Lappeenranta-salissa

Kalle Kuusava johtaa ensi kertaa kaupunginorkesteria. Lappeenrannan kaupunginorkesteri

toimitus

Lappeenrannan kaupunginorkesterin Toivotut Tshaikovskit orkesterikonsertissa torstaina 8.2. klo 19 Lappeenranta-salissa musiikki vie Pietarin palatseihin ja talvisiin unelmiin. Lappeenrannan kaupunginorkesteria johtaa ensi kertaa kapellimestari Kalle Kuusava, joka on aiemmin johtanut oopperaa Norjan kansallisoopperassa, Pietarin Mariinski -teatterissa, Zürichissä ja Wienissä. Kuusavan ura lähti nousuun hänen voitettua kansainvälisen kapellimestarikilpailun Oslossa vuonna 2013. Konsertin ohjelmassa kuullaan Pjotr Tshaikovskin Serenadi C-duuri, Rokokoo-muunnelmat op.33, Andante cantabile ja venäläisen säveltäjän Alfred Schnittken barokkiparodinen Sarja vanhaan tyyliin.

Solistina Pjotr Tshaikovskin Rokokoo-muunnelmissa sellolle ja orkesterille soittaa RSO:n soolosellisti Tomas Nuñez-Garcés

Tomas Nuñez-Garcés aloitti sello-opintonsa kuusivuotiaana Ahvenanmaan musiikkiopistossa, josta hän siirtyi Turun Konservatorioon ja sieltä myöhemmin Sibelius-Akatemiaan. Hänen opettajinaan ovat olleet Jacob Lind, Timo Hanhinen, Hannu Kiiski ja Marko Ylönen Tomas on myös osallistunut lukuisiin mestarikursseihin kotimaassa ja ulkomailla.

Omien resitaalien lisäksi Nuñez-Garcés on esiintynyt Turun Filharmonisen Orkesterin, Kymi Sinfoniettan, Keski-Pohjanmaan orkesterin, Oulu Sinfonian, Sinfonia Lahden, Suomen Kansallisoopperan orkesterin, Helsingin Kaupunginorkesterin ja Wegelius Kammarorkesterin solistina sekä orkesteri – että kamarimuusikkona kotimaassa ja mm. Ahvenanmaalla, Ruotsissa, Grönlannissa, USA:ssa, Saksassa, Tšekissä, Japanissa ja Kiinassa. Nuñez-Garcés soittaa Postiglione-kvartetissa, joka voitti vuonna 2009 Rovaniemellä järjestetyn kansainvälisen Night and Sun jousikvartettikilpailun. Vuonna 2010 hän voitti Turun XI sellokilpailun ensimmäisen palkinnon ja yleisöpalkinnon. Hänet palkittiin myös kilpailun tilausteoksen parhaasta esityksestä. Keväällä 2010 hän aloitti työt Suomen Kansallisoopperan orkesterissa, ensin 2. soolosellistinä, syksystä 2011 lähtien 1. soolosellistinä. Vuodesta 2015 alkaen hän toimi Helsingin kaupunginorkesterin 1. soolosellistinä ja nyttemmin Radion sinfoniaorkesterin toisena soolosellistinä.

Nuñez-Garcésilla on käytössään Helsingin kaupunginorkesterin ystäväyhdistyksen Pro Filharmonia-säätiön omistama Giacomo Rivolta-sello.

Molemmat taiteilijat ovat kohtaamispisteessä ennen konserttia klo 18.30 intendentti Milko Vesalaisen vieraana.

Heti konsertin jälkeen noin klo 20.45 orkesterin kamariyhtyeet vielä iltakamarimusisoi yhdessä cembalisti Matias Häkkisen kanssa. Viulistit Matti Koponen, Elias Lassfolk, Maksym Filatov, Jaana Kauppinen, alttoviulistit Valeria Albrecht, Taija Pelkonen, sellisti Susanna Syrjäläinen ja kontrabasisti Helka Seppälä esittävät Corellia ja Muffatia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu