Korsuorkesteri nousee lavalle ystävänpäiväkonsertissa – "Sille ei kyllä enää lämmetty, että uudestaan lähdettäisiin kiertuetta tekemään"

Sota-ajan musiikilla -90-luvulla maineeseen noussut Korsuorkesteri teki paluun isoille estradeille viime vuoden loppupuolella Suomi 100 vuotta — Musiikillinen kunnianosoitus satavuotiaalle Suomelle -konserttikiertueellaan.

Orkesteri lopetti aktiiviuransa jo vuonna 2012, mutta kokoonpano on nähty sen jälkeen useaan otteeseen myös suosituissa Korsuhartaus-kirkkokonserteissa. Sunnuntaina Korsuorkesterin pääsee näkemään Imatralla Tainionkosken kirkossa ystävänpäivän hengessä.

Korsuorkesterin ainoa alkuperäisjäsen, ruokolahtelainen Pepe Kovanen sanoo, että Suomi 100 –kiertueesta jäi hyvä fiilis.

– Rankkaa oli, kun kymmenen konserttia tehtiin peräjälkeen. Väleissä ollaan kuitenkin vielä orkesterin jäsenten kanssa. Sille ei kyllä enää lämmetty, että uudestaan lähdettäisiin kiertuetta tekemään, vaikka sellaiseen pyydettiin.

Muutama tanssikeikka on kuitenkin kesäksi jo varattu: Somerolle, Tuulokseen ja Savitaipaleelle.

Ja tietenkin kirkkokonsertteja. Niitä on tulossa tänä vuonna Imatran lisäksi ainakin Lemille ja Lopelle. Kirkkokonsertit ovat Kovaselle erityisen mieluisia.

– Siellä kohtaa yleisöä, jotka eivät tule tanssipaikoille. Tanssikulttuuriin kuuluu rillumarei-meininki, kun taas kirkkoon ohjelma valitaan sota-ajan musiikin hartaimmasta päästä. Muusikkona minulle kirkko on antoisampi kuin ravintola, kun ihmiset oikeasti istuvat ja kuuntelevat, Kovanen perustelee.

Ystävänpäivän konsertissa kuullaan parikymmentä kappaletta Elämää juoksuhaudoissa –kappaleesta Ystävän lauluun, Veteraanin iltahuutoon ja tietenkin Sillanpään marssilauluun.

Ohjelman puolessa välissä kuullaan Lion-rovasti Matti Tuomiston puhe.

Ystävänpäivän konsertti järjestetään yhteistyössä LC Imatran / Vuoksen sekä Imatran seurakunnan kanssa. Konsertin tuotto lahjoitetaan nuorison hyväksi. Tarkempaa kohdetta ei ole vielä päätetty.

– Katsotaan jos tulee hyviä anomuksia. Nuorison syrjäytyminen voisi olla yksi teema. Mieluiten kohdennamme avustukset selkeästi, sanoo Lions Clubin huvitoimikunnan jäsen Jorma Kinnunen

LC Imatra / Vuoksi

Lions-toiminnan tarkoituksena on hankkia rahaa hyväntekeväisyyteen erilaisilla tempauksilla.

Yksi kansallisista hyväntekeväisyyshankkeista on Punainen Sulka -kampanja, jolla on kerätty varoja mm. syöpätyöhön, sotaveteraanien ja -invalidien, vammaisjärjestöjen ja vanhusten hyväksi.

Paikallisesti LC Imatra / Vuoksi on järjestänyt mm. Nenäpäivän lipaskeräyksiä ja hyväntekeväisyyskonsertteja, lahjoittanut stipendejä nuorille ja avustanut muun muassa Sirkuskoulua ja partiolaisia.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut