Kotiseutuliikkeen päätapahtuma tänä vuonna Lappeenrannassa

Kotiseutupäivät tuo tapahtumia Lappeenrantaan. eKarjala kuvapankki

toimitus

Elokuussa järjestetään jo 70. Valtakunnalliset kotiseutupäivät 9-12.8., tällä kertaa Lappeenrannassa ja Etelä-Karjalassa teemalla ”Kotiseutu – Miu mau mukkaa”. Mehevän ohjelman kruunaa eteläkarjalainen vieraanvaraisuus.

Kotiseutuliikkeen vuosittainen päätapahtuma kokoaa yhteen runsaasti kotiseutuvaikuttajia eri puolilta Suomea juhlistamaan kotiseututyötä ja ennen kaikkea sen tekijöitä. Nelipäiväinen tapahtuma tarjoaa myös paikallisille unohtumattomia kokemuksia ja mahdollisuuden nähdä oma kotiseutunsa uusin silmin.

Tänä vuonna iloisen ja innostavan kotiseutujuhlan järjestävät Lauritsala-seura ry ja Suomen Kotiseutuliitto yhteistyössä Lappeenrannan kaupungin, Imatran kaupungin ja Etelä-Karjalan liiton kanssa. Tapahtuman suojelija on uutisankkurilegenda Arvi Lind

Suurin osa kotiseutupäivien ohjelmasta sijoittuu Lappeenrantaan, mutta joka puolella Etelä-Karjalaa tapahtuu. Imatra on näkyvästi mukana, ja kaikki alueen kunnat osallistuvat päivien järjestelyihin.

Kotiseutupäivien tapahtumissa näkyvät muun muassa kestävä kehitys, kansainvälisyys ja Venäjän läheisyys sekä Saimaan kanava.

Kotiseutupäivien lukuisat retket suuntautuvat eri puolille maakuntaa tutustuttaen osallistujat paikallisiin kulttuurikohteisiin, historiaan, luontoon, osaamiseen ja elinkeinoihin. Tarjolla on myös päivämatka Viipuriin Saimaan kanavaa pitkin risteillen.

Kotiseutumarkkinat valtaavat Lappeenrannan Satamatorin kahdeksi päiväksi. Kotiseutuväki ja käsityöläiset esittelevät toimintaansa ja aikaansaannoksiaan: tarjolla on runsaasti eteläkarjalaisia tuotteita ja lähiruokaa. Satamatorilla pidetään myös kotiseutupäivien avajaiset puheineen, mausteena riehakasta karjalaista laulantaa sekä monikulttuurista värikkyyttä.

Kotiseutupäivien aikana järjestetään myös paljon oheisohjelmaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu