SaiPan Ek: "Ravintolatoiminta on yksi tukijalka siinä, että SaiPa voi pelata täällä liigaa"

Jussi Viljakainen ja Marko Ek uskovat uuden jäähallin tuomiin mahdollisuuksiin. SaiPalle hallin ravintolatoiminnan säilyttäminen seuran hallussa on erittäin tärkeää. Ari Toivonen

ari.toivonen@media.fi

Lappeenrannassa tutkitaan tällä hetkellä eri vaihtoehtoja uuden monitoimijäähallin sijoituspaikaksi. Kaikkiaan tutkittavia vaihtoehtoja on viisi ja tällä hetkellä kaupunki analysoi niitä.

Nykyisen jäähallin pääkäyttäjä SaiPa odottaa uutta hallia mahdollisimman nopeasti.

Seuran toimitusjohtaja Marko Ek sanoo suoraan, että uusi halli on edellytys siihen, että SaiPa voi pelata liigakiekkoa.

Ekin mukaan SaiPa on jäänyt jälkeen muista seuroista nykyisen hallin olosuhteiden takia. Hän toivookin, että uuden hallin rakentamiseen menisi mahdollisimman vähän aikaa.

SaiPa tarvitsee uutta hallia ja sen sijoituspaikka on sivuasia. Niinpä Ek ei asiasta suostu sanomaan mitään.

– Liiga-SaiPassa ei ole vielä määritelty kantaa asiaan. Siksi en kommentoi sitä. Kaupunki on esittänyt viisi eri vaihtoehtoa, ja ne kaikki ovat mielenkiintoisia.

Kun uuden hallin rakentamisesta on keskusteltu, on mietitty myös sen yhteyteen mahdollisesti sijoitettavia muita toimintoja.

Julkisuudessa on keskusteltu esimerkiksi erilaisista liiketiloista ja ilmeisesti ainakin joissain pöydissä myös yritysten mukaan lähtemisestä. Seikka, joka voisi vaikuttaa tietyissä tapauksissa SaiPan toimintaan negatiivisesti.

Ek sanoo, että heidän toimintansa kannalta monikäyttöisyys olisi pelkästään hyvä asia. Yritykset hallissa tietäisivät uusia asiakkaita halliin.

Sen sijaan ajatus siitä, että halliin investoiva yritys haluaisi itselleen hallin ravintolatoiminnan ei SaiPaa miellytä, vaikka Ek ei halua nähdä asiassa vaaraa.

– En lähtisi tätä vaaran kautta katsomaan. Uusi monitoimihalli luo mahdollisuuksia ja minä katson tätä mahdollisuuksien kautta.

SaiPan viestintä- ja markkinointijohtaja Jussi Viljakainen myöntää, että ravintolatoiminta on iso osa seuran liiketoimintaa.

– Sen osuus liikevaihdosta on noin 25 prosenttia. Rajat siinä on nykyisessä tilanteessa saavutettu.

Ek toteaakin, että ravintolatoiminta on yksi tukijalka siinä, että SaiPa voi pelata täällä liigaa. Siksi uuden hallin mahdollisuudet kiinnostavat seuraa.

– Uudet tilat avaavat uusia mahdollisuuksia. Totta kai asiasta on seurassa keskusteltu. Uskon kuitenkin, että täällä ymmärretään SaiPan merkitys kaupungille, kuntalaisille ja alueen imagolle. Lappeenranta tunnetaan SaiPasta, Saimaasta ja yliopistosta.

Uuden monitoimijäähallin rakentamisessa on Ekin mukaan lähdettävä siitä, että jääurheilu on hallissa pääasia. Mahdolliset muut toiminnot tulevat sen jälkeen.

– Jääurheilu edellä pitää mennä. Siihen uutta hallia tarvitaan. Jos muut lajit voidaan halliin yhdistää, se on hyvä asia. Jos sellainen ratkaisu on liian kallis, silloin pitää tehdä toinen halli.

Ek ja Viljakainen toteavat, että Lappeenrantaan ei tarvita nykyistä olennaisesti suurempaa jäähallia.

Reilu 5 000 katsojapaikkaa riittää ja Viljakainen korostaa uuden hallin olosuhteita niin katsojille kuin myös pelaajille.

– Suurimman osan paikoista pitäisi olla istumapaikkoja, vaikka seisomakatsomo hallissa pitääkin olla. Nykyisen hallin kokonaiskapasiteetti on 4 820 ja niistä 2 000 on seisomapaikkoja. Se on suhteettoman paljon, Viljakainen selvittää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu