Outlet-buumi jyllää nyt Suomessa – Uusi jättikeskus houkuttaa varakkaita turisteja pois Helsingin seudulta

Kotka Old Port on jättimäinen outlet-keskus, jonka arvioidaan vetävät magneetin tavoin varakkaita kiinalaisia, englantilaisia ja venäläisiä turisteja pois Helsingin seudulta. Havainnekuva. Kotka Old Port

Jari Pietiläinen

Suomen outlet-kaupantekoa laitetaan nyt kokonaan uusiin kehyksiin. Kun aiemmin valtaosa suurimmista outlet-keskuksista on sijainnut pääkaupunkiseudulla, lähitulevaisuudessa näitä kaupanteon magneetteja rakentuu myös maakuntakaupunkeihin.

Yksi tuoreimmista tapauksista on Kymenlaaksoon rakennettava Kotka Old Port. Mainittu hanke on valinnut operaattorikseen Freeportin, joka on yksi maailman merkittävimmistä alan toimijoista.

Kotka Old Port tarjoaa valmistuessaan enemmän kuin kansainvälisen outlet-konseptin mukaisia ostosmahdollisuuksia. Keskukseen tulee ennen näkemätön tarjonta ruokaa, kulttuuria, museoita ja viihdettä. Myös tapahtuma-areena tarjoaa kalenterin täydeltä erilaisia mielenkiintoisia tilaisuuksia.

Valmistuttuaan syksyllä 2019 Kotka Old Port on kotimaan matkailijoille ainutlaatuinen viikonloppukohde. Ulkomaista ryhmistä sen odotetaan kiinnostavan erityisesti kiinalaisia, venäläisiä ja brittejä.

Kiinalaiset myös enenevissä määrin laajentavat mielellään matkaansa Venäjän-käynnillä, jolloin Kotkan suunta on luonteva.

Freeport-operaattori on muissa maissa marssittanut outlet-keskuksiinsa eri alojen johtavia vuokralaisia. Tanskassa esimerkkeinä johtavista brändeistä ovat Hugo Boss, Nike, Gant, Lacoste, Levis, Puma, Superdry ja Guess.

Ranskaan pian aukeavassa keskuksessa taas vuokralaisina ovat muun muassa Polo Ralph Lauren, Galerie Lafayette, The Kooples, Zadig & Voltaire ja Ted Baker.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu