Töölöläisen kerrostalon luvattomien asuntojen ja vessojen syy selvisi –  kuvat paljastavat valtavan työmäärän

Taka-Töölöössä sijaitsevat kerrostalon kellariin oli rakennettu salahotelli, jossa oli muun muassa 3 wc-tilaa. Rakennusvalvontavirasto

Aapo Siippainen

Helsingin kaupungin rakennusvalvontavirasto on julkaissut kuvia Taka-Töölön Sibeliuksenkadulla sijaitsevan kerrostalon kellarin luvattomista huoneista. Helsingin Uutiset kertoi toissa viikolla, että taloyhtiön osakas oli rakentanut 168 neliön tilaan pieniä huoneita, saunan, kolme wc:tä, pesuhuoneen ja keittiön. Lisäksi hän oli tehnyt myös sähkö- ja putkitöitä.

Kuvien perusteella huoneissa oli muutamia huonekaluja, kuten pirttipöytä, sohva ja työtuoli. Seinällä riippui akustinen kitarakin. Keittiö oli varustettu muun muassa liedellä ja mikrolla. WC oli sisustettu esimerkiksi lasitiilillä.

Helsingin Uutiset yritti saada maaliskuun alussa kommenttia taloyhtiön hallituksen puheenjohtajalta.

– No en nyt kommentoi asiaa. Kiitoksia vaan, mies vastasi puhelimeen.

Iltalehdelle puheenjohtaja sanoi, että varaston omistaja käytti kellaria luvattomasti hotellina kesällä 2016.

Taloyhtiöön rakennetut luvattomat asuintilat löytyivät sattumalta vuoden 2016 elokuussa tehdyn kaupungin rakennusvalvonnan tarkastuskäynnin yhteydessä. Kaupunki on määrännyt osakkeenomistajan purkamaan taloyhtiön kellariin tehdyt asuintilat keittiöineen sekä palauttamaan tilat takaisin varastotiloiksi.

Helsingin Uutisten tietojen mukaan asiaa käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa toukokuussa.

Lue myös:Töölöläistalon kellarista löytyi useita luvattomia asuinhuoneita ja neljä vessaa – "No en nyt kommentoi asiaa, kiitos vain"

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu