Luca-vauvan äiti ihastui uuteen äitiyspakkaukseen välittömästi – Hyödyllinen uutuustuote täyttää suomalaisten toiveet

Äitiyspakkauksen uudessa vuodelaatikossa käytetään Robert Lönnqvistin  suunnittelemaa eläinkuosia. Kela

Aapo Siippainen

Historian 80. äitiyspakkaus julkistettiin tänään torstaina. Kela kertoo, että käyttäjien toiveita on kuunneltu ja tuotevalikoima on pitkälti ennallaan. Uusina tuotteina on lisätty asiakkaiden toivomuksesta muun muassa leggingsit.

Aivan ihania tuotteita.

– Aivan ihania tuotteita. Erityisesti miellyin pussilakanaan, bodyihin ja haalariin, kertoo uusia tuotteita kuvauksissa ensimmäisenä kokeilemaan päässyt Luca-vauvan äiti Maarit Sarin

Vuoden 2018 äitiyspakkauksessa on yhteensä 64 tuotetta, kun mukaan lasketaan myös lisätuotteet.

Uuden 170 arvoisen äitiysavustuksen saavat ne, joiden laskettu aika on 1.6. tai sen jälkeen. Tulevina vuosina tuotteiden määrää ei ole tarkoitus lisätä, vaan korotuksella parannetaan entisestään äitiyspakkauksen tuotteiden laatua.

Kaikkien tuotteiden tulee täyttää vaatimukset, joita Suomen ja EU:n lainsäädäntö asettaa turvallisuudelle. Tuotteet testataankin huolellisesti ja mallikappaleiden laatu tarkistetaan. Valtaosa äitiyspakkauksen tuotteista valmistetaan Euroopan ulkopuolella.

– Pakkaukseen toivotaan aika ajoin lisää kotimaisia tuotteita. Julkisia hankintoja koskevan lain mukaan tuotteita tai niiden valmistajaa ei saa valita maan tai kansalaisuuden perusteella, sanoo etuuspäällikkö Johanna Aholainen

Uudessa vuodelaatikossa käytetään Robert Lönnqvistin suunnittelemaa kuosia, jossa seikkailevat sulassa sovussa karhu, norppa, norsu, kirahvi ja muut värikkäät eläinhahmot.

Vuoden 2018 pakkausta päästään jakamaan arviolta toukokuun loppupuolella.