Keskustajäähallia vastustava nettiadressi luovutetaan maanantaina - Yli 400 allekirjoitusta

Kisapuisto on nettiadressin allekirjoittajien mielestä oiva paikka jäähalille. Lappeenrannan kaupunki

toimitus

Lokakuussa 2019 avattu mielipideadressi Ei jäähallia Lappeenrannan keskustaan on saanut yli neljäsataa allekirjoittajaa.

Pieni joukko allekirjoittajia luovuttaa adressin maanantaina 9.3.kello 14.45 Lappeenrannan kaupungintalolla kaupunginhallituksen edustajille saatesanoineen.

– Tiedotustilaisuudessa esitämme adressin allekirjoittajien mielipiteitä jäähallin sijoituspaikasta ja muista asiaan liittyvistä seikoista kaupunginhallituksen edustajille ja heidän kauttaan koko kaupunginhallitukselle sekä asiasta lopullisesti päättävälle kaupunginvaltuustolle, kertoo adressiin alullepanija Risto Liimatainen.

– Kerromme allekirjoittajien esiin tuomat liikenneongelmat, jos halli rakennetaan keskustaan, kaupunkikuvalliset haitat sekä keskustan liiketilojen katoamisen entistä enemmän Marian aukiolta ja Valtakadulta, jos monitoimihalliin rakennetaan runsaasti kauppa- ja ravintolatiloja, Liimatainen kertoo.

– Esitämme myös adressin allekirjoittajien ajatukset, että vielä harkittaisiin myös vanhan hallin korjausta esimerkiksi Vaasassa toteutetun korjausratkaisun mukaisesti tai, jos se hylätään, uuden hallin rakentamista Kisapuistoon, missä on jo valmiina sisätiloissa neljä kaukaloa. Siten pidettäisiin kaikki jääurheilutilat samalla alueella ja hallien huoltokin yhdessä paikassa tulisi halvemmaksi kuin kahdessa paikassa.

– Myös suurten turnausten järjestäminen olisi tehokkaampaa kahdessa vierekkäisessä hallissa. Junioritoiminta, joka eniten käyttää halleja, toimisi paremmin tällä ratkaisulla. Parkkitilaakin alueella löytyy riittävästi. Rakennuskustannukset olisivat asiantuntijoiden mukaan Kisapuiston alueella, tietysti korjausvaihtoehdossa, mutta myös uuden rakentamisessa pienemmät, kuin keskustavaihtoehdossa, vaikka uusien väylien rakentamiskustannukset otetaan mukaan, Liimatainen kertaa allekirjoittajajoukon ajatuksia.

Kommentoi

Palvelut