Sampo siirtyy etäopetukseen torstaina

Kuvituskuva Arkisto/Katja Kaikkonen

toimitus

Saimaan ammattiopisto Sampo siirtyy etäopetukseen torstaina 19. maaliskuuta. Opintoja tehdään etänä ainakin huhtikuun loppuun, opisto kertoo tiedotteella.

– Etäopetukseen siirtymällä pyrimme hillitsemään koronaviruksen leviämistä. Opiskelijat tekevät opintoja torstaista alkaen etänä, ja kannustamme myös henkilöstä työskentelemään etänä, jos se oman tehtävän kannalta on mahdollista, kuntayhtymän johtaja, Saimaan ammattiopisto Sampon rehtori Antti Lehmusvaara kertoo.

Tiistaina ja keskiviikkona opiskelijoilla on vielä kontaktiopetusta ja opiskelijat saavat ohjausta etäopiskeluun. Torstaista alkaen opiskelijoille ei järjestetä ruokailua Sampossa. Perjantaista alkaen ulko-ovet ovat lukittuina ja kulku onnistuu ainoastaan kulkutunnisteella. Ylioppilaskirjoitusten aikana tilojen ulko-ovet ovat auki.

Opiskelijoille ja heidän huoltajilleen etäopetukseen siirtymisestä tiedotettiin maanantai-iltapäivänä Wilman kautta. Opetukseen liittyvissä kysymyksissä opiskelijoiden ja huoltajien tulee ensisijaisesti olla yhteydessä oman ryhmänsä vastuuopettajaan.

Koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi myös Sampon huhtikuun suuret tilaisuudet perutaan. Lisäksi Imatran toimipisteen liikuntasalin iltakäyttö perutaan huhtikuun ajaksi. Sampon opetusravintolat sekä hius- ja kauneuspalvelut suljetaan toistaiseksi. Henkilöstöä on ohjeistettu turvalliseen työskentelyyn ja henkilöstö työskentelee Sampon tiloissa normaalisti, etätöitä suosien.

Sampon valmiusryhmä kokoontuu seuraavan kerran tiistaiaamuna. Jos uutta tiedotettavaa on, asiasta tiedotetaan Sampon nettisivuilla tiistaina kello 13 mennessä. Sampon valmiusryhmään kuuluu johtoryhmän lisäksi kiinteistöpäällikkö sekä tietohallintopäällikkö.

Sampon toimet ovat varotoimia, joilla pyritään viruksen leviämisen hillitsemiseen ja riskiryhmien suojelemiseen. Ei ole tiedossa, että Sampon henkilöstössä tai opiskelijoissa olisi koronavirustartunnan saaneita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu