Seurakuntien toiminnot siirtyvät sähköisiksi

Arkistokuva. Riina Haapala

toimitus

Lappeenrannan seurakunnat tiedottavat tiukentavansa 13.3. annettuja ohjeistuksiaan ja linjauksiaan.

Jumalanpalvelukset toimitetaan toistaiseksi kirkoissa ilman seurakuntalaisia ja ne välitetään seurakuntalaisille verkon välityksellä.

Lappeenrannan pääkirkot (Lappeenrannan kirkko, Lappeen Marian kirkko, Lauritsalan kirkko, Joutsenon kirkko ja Sammonlahden kirkko) ovat auki hiljentymistä ja yksityistä rukousta varten verkkojumalanpalveluksen jälkeen vähintään kaksi tuntia. Paikalla on pappi tai muu seurakunnan työntekijä keskustelua ja sielunhoitoa varten.

Seurakuntien työntekijät sopivat yhdessä perheiden ja omaisten kanssa kirkollisten toimitusten, kuten kasteen, vihkimisten tai hautajaisten järjestämisestä. Ohjeen mukaisesti kirkollisissa toimituksissa voi olla paikalla enintään 10 ihmistä. Hautajaistilaisuuksissa suositaan haudalla tapahtuvaa siunaamista.

Seurakuntien muu toiminta, kuten leirit, kerhot ja säännöllinen viikkotoiminta keskeytetään toistaiseksi. Seurakuntien palvelut hoidetaan pääsääntöisesti sähköisesti ja puhelimitse, lukuun ottamatta välttämättömiä poikkeuksia, joista sovitaan erikseen.

Seurakuntien lähetyskauppa ja seurakuntien palvelupiste sulkee ovensa. Seurakuntien palvelupiste palvelee kuitenkin aukioloaikoinaan sähköisesti tai puhelimitse.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu