Yhteishaku LUT-yliopistoon alkaa – tarjolla 480 aloituspaikkaa

Kuvituskuva. Laura Mykkänen

toimitus

Kevään toinen yhteishaku LUT-yliopiston tekniikan ja kauppatieteen ohjelmiin alkaa 18.3. ja päättyy 1.4. kello 15.00.

LUTissa on tarjolla kevään toisessa yhteishaussa 480 aloituspaikkaa, joista 360 on tekniikan ja 120 kauppatieteiden kandidaatin tutkintoon johtavissa tutkinto-ohjelmissa.

Kaikkiaan aloituspaikkoja kandidaattiohjelmissa on 520, joista 40 on englanninkieliseen tekniikan kandidaattiohjelmaan Technology and Engineering Science. Haku tähän ohjelmaan oli ensimmäisessä yhteishaussa tammikuussa.

LUT tarjoaa tekniikassa kahdeksan suomenkielistä kandidaattiohjelmaa: energiatekniikka, kemiantekniikka, konetekniikka, sähkötekniikka, tietotekniikka, tuotantotalous, ympäristötekniikka sekä laskennallinen tekniikka ja analytiikka.

Kauppatieteiden kandidaatin tutkinnossa opiskelijat valitsevat suuntautumisvaihtoehtonsa ensimmäisen lukuvuoden lopussa. Suuntautumisvaihtoehdot ovat hankintojen johtaminen, laskentatoimi, liiketoiminta-analytiikka, kansainvälinen markkinointi ja strateginen rahoitus.

Tekniikan valintakoe on 28.5.2020 ja sen voi tehdä Lappeenrannassa, Espoossa, Tampereella, Turussa, Vaasassa ja Oulussa.

Kauppatieteiden valintakoe on 2.6.2020 ja sen voi tehdä Lappeenrannassa, Espoossa, Joensuussa, Kuopiossa, Jyväskylässä, Oulussa, Tampereella, Turussa ja Vaasassa. Mikäli kauppatieteiden valintakokeen haluaa tehdä ruotsiksi, on se mahdollista Helsingissä, Maarianhaminassa, Turussa ja Vaasassa.

LUT-yliopiston mukaan valintakokeiden toteuttaminen koronatilanteessa suunnitellaan yhteistyössä muiden yliopistojen kanssa.

LUT-yliopistoon voi tulla valituksi myös suomenkielisiin ja englanninkielisiin maisteriohjelmiin, joiden erillinen hakuaika on tämän vuoden osalta päättynyt jo tammikuussa. Kaikki haut yhteen laskien LUTiin otetaan tänä vuonna yhteensä 1355 uutta opiskelijaa.

Nyt haussa oleviin koulutuksiin voi hakea valtakunnallisen korkeakoulujen yhteishaun kautta osoitteessa www.opintopolku.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu