Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupunki vähentää joukkoliikennettä – kesäaikataulu voimaan 25.3.

Lappeenrannan kaupunki tiedottaa tekevänsä muutoksia ja vähentävänsä joukkoliikennettä koronavirustilanteen vuoksi.

Joukkoliikenteen vähentämisellä kaupunki haluaa turvata mahdollisimman häiriöttömän liikenteen poikkeusolojen aikana ja esimerkiksi mahdollisissa kuljettajien sairastumistilanteissa.

Kaupunkikehityslautakunnan tekemällä päätöksellä paikallisliikenne siirtyy toistaiseksi kesäaikatauluun keskiviikosta 25.3. alkaen ja lähiliikenne siirtyy loma-ajan aikatauluun maanantaista 23.3. alkaen.

Koulukuljetukset järjestetään niille esiopetuksen oppilaille, 1–3-luokkalaisille sekä erityisen tuen oppilaille, joiden vanhemmat ovat yhteiskunnan kannalta kriittisissä töissä, mutta kaikki muut koulukuljetukset keskeytetään.

Edellä mainitut toimenpiteet ovat voimassa tällä hetkellä koulujen 18.3.–13.4.2020 väliselle ajalle ja niitä jatketaan tarvittaessa, jos hallituksen esittämiä toimenpiteitä jatketaan.

Lähiliikenne ja koulukuljetukset palautuvat kaupungin mukaan ennalleen heti, kun koulut aukeavat. Paikallisliikenteen muutos talviaikatauluun päätetään erikseen.

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen liikennöimä linja 100 Lappeenrannan ja Imatran välillä liikennöidään normaalisti.

Lappeenrannan kaupungin joukkoliikennepäällikkö Terhi Kosken mukaan paikallisliikenteessä matkustajamäärä on tippunut koulujen sulkeutumisen jälkeen yli 70 prosenttia ja odotettavaa on, että matkustajamäärä tippuu edelleen.

– Paikallisliikenteelle on kuitenkin tarvetta, jotta asukkaat pääsevät liikkumaan myös poikkeusolojen aikana. Useat kaupungit Suomessa ovat siirtymässä kesäaikatauluihin maalis-huhtikuussa matkustajamäärien pienenemisen johdosta. Olemme päätyneet täällä samaan ratkaisuun, Koski kertoo kaupungin tiedotteessa.

Koski sanoo, että mikäli paikallisliikenteen kuljettajilla tulee sairastumisia yhtä aikaa paljon, jää joitain vuoroja ajamatta.

Kesäaikataulut löytyvät ensi viikosta alkaen Lappeenrannan bussit -sovelluksesta, Digitransit-reittioppaasta sekä kaupungin joukkoliikenteen nettisivuilta. Kesäaikataulut ovat samat kuin vuoden 2019 kesällä.

Ostettuja kausilippuja ei hyvitetä, jotta palvelupisteet eivät ruuhkaudu tilanteessa, jossa tartuntariskiä tulee välttää.

Terhi Koski ohjeistaa tiedotteessa välttämään mahdollisuuksien mukaan turhaa matkustamista, jotta ne, joiden tarvitsee matkustaa, voivat matkustaa turvallisesti.

– Jos tarpeellisten matkojen tekeminen esimerkiksi pyörällä tai kävellen on mahdollista, suosittelemme sitä. Lisäksi suosittelemme etätöitä, jos työnantaja ja työtehtävät sen mahdollistavat.

Koski kehottaa myös välttämään matkustamista, jos ilmenee mitään flunssaoireita.

– Jos on tarve yskiä, yski hihaasi tai kertakäyttöiseen nenäliinaan.