Nuorisotoimi keskittyy jalkautumiseen ja digitaaliseen nuorisotyöhön 13.4. asti

Arkistokuva. Lappeenrannan nuorisotoimi

toimitus

Valtioneuvoston 16.3. antamien linjausten mukaan Lappeenrannan kaupungin nuorisotilat sekä Ohjaamo pysyvät suljettuina 13.4. asti.

Kaupunki tiedottaa, että nuorisotyö jatkuu kuitenkin digitaalisesti useissa eri sosiaalisen median kanavissa, minkä lisäksi nuorisotyöntekijät jalkautuvat kaupungille. Nuorisotyöntekijöihin saa yhteyden myös perinteisesti puhelimitse.

Lappeenrannan nuorisotoimi on julkaissut kaupungin verkkosivuilla listan eri somekanavista, joissa eri nuorisotilojen ja Ohjaamon työntekijät päivystävät.

Nuoret voivat vapaasti olla yhteydessä tuttuihin nuorisotyöntekijöihin useiden eri somekanavien kautta, kuten Discordissa, Instagramissa sekä WhatsAppissa.

Päivystyksen lisäksi osa nuorisotiloista järjestää somessa myös yhteistä ohjelmaa, kuten pelaamista ja striimejä.

Nuorisotyöntekijät jalkautuvat myös eri kaupunginosiin ja keskustan alueelle käymään keskustelua ulkona olevien nuorien kanssa siitä, miksi nyt tulee välttää turhaa ajanviettoa porukoissa.

Etsivä nuorisotyö päivystää ja ottaa asiakkaita vastaan WhatsAppin ja puhelimen välityksellä.

Lappeenranta on mukana myös valtakunnallisessa digitaalisessa nuorisotalo Netarissa. Netarissa voi hengailla kavereiden kanssa tai jutella mieltä askarruttavasta asiasta luotettavan aikuisen kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää