Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Paljastus sairaaloiden hätäratkaisusta riuhtaisi perussuomalaisten Riikka Purran vihamyrskyn keskelle – "Hyökkääjien joukossa oli ihmisiä korkeista asemista"

Poikkeusolot saavat ihmiset toimimaan poikkeavasti. Näin ajattelee perussuomalaisten kansanedustaja Riikka Purra, joka joutui torstaina ennenäkemättömän sosiaalisen median ryöpytyksen ja vihapuheen kohteeksi. Syynä oli torstain A-Talk ohjelma, jossa Purra kertoi tietonsa sairaaloiden koronaviruksen hoidossa käytettävien suojavälineiden pesusta ja uudelleenkäytöstä. Hänet ennätettiin leimata valehtelijaksi ennen kuin Apu-lehti todisti tiedot oikeiksi perjantaina.

– Poliittisten vastustajien suunnalta olen jatkuvasti ison kritiikin kohteena. En muista kuitenkaan, onko somemyrsky ollut koskaan näin voimakas, Purra kertoo Helsingin Uutisille.

Purra sanoo tottuneensa twitterin ja muun sosiaalisen median trollitilien nimettömään häirintään.

– Nyt hyökkääjien joukossa oli kuitenkin vakavasti otettavia ihmisiä korkeista asemista. Viestejä tuli tuhansia ja tuhansia. Ihmetyttää, ettei näitä ihmisiä tuntunut kiinnostavan lainkaan se, että sairaalat ovat joutuneet turvautumaan kierrätykseen. Heitä kiinnosti vain se, että juuri minä sanoin niin.

Somemyrskyn yhtenä syynä Riikka Purra näkee ihmisten turhautumisen.

– Hallitus joutui ottamaan valmiuslain käyttöön, ja joillain ihmisillä on vaikeuksia myöntää, että tähän päädyttiin, Purra pohtii.

Hän korostaa, että A-talkissa paljastetuilla tiedoilla ei hyökätty hallitusta vastaan.

– Ne kuitenkin tulkittiin poliittisiksi. Ei ole vain nykyhallituksen vika, että varastot ovat tätä luokkaa. Tilanteen on annettu kehittyä tällaiseksi vuosien varrella.

THL:n koronaviestintä on saanut paljon kritiikkiä. Purran mielestä THL:n viestinnässä tekemien ratkaisujen taustat täytyy selvittää, kun akuutti kriisi on ohi.

– Monet eivät ota vieläkään vakavasti koronaan liittyviä rajoituksia. Epäilen, että yksi syy on se, että THL:n informoimana hallitus hyssytteli, vaikka olisi pitänyt toimia.

– Epävarmuus on varmasti yksi ihmisten pahimmista tunteista tällä hetkellä. Ihmiset eivät tiedä, mihin luottaa.

Uudenmaan sulkeminen saa kannatusta Riikka Purralta.

– Se olisi järkevää, koska suurin osa tartunnoista on täällä. Ulkonaliikkumiskieltoa on valmisteltu, mutta oleellista on välttää sosiaalisia kontakteja viimeiseen asti.

– Hallituksella ei ole helppoja päätöksiä edessä. Uskoisin, että hallitukselta tulee jo huomenna lisää rajoituksia. Rajoitustoimia on nyt pakko tehdä lisää.