Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kansalaisaloite vaatii arvonlisäveron väliaikaista poistamista: "Auttaisi yrityksiä selviytymään poikkeusoloissa"

Arvonlisäveron väliaikaista poistamista vaativa kansalaisaloite on kerännyt maanantaista alkaen lähes 6 000 allekirjoitusta.

Aloitteessa vaaditaan, että kaikki arvonlisäverokannat poistetaan poikkeus- ja kriisitilanteissa niiltä yrityksiltä, joiden liiketoimintaan poikkeustilanteella on olennaista negatiivista vaikutusta.

Aloitteen mukaan toimenpide auttaisi yrityksiä selviytymään poikkeusoloissa, tukisi niiden kassavirran säilymistä ja lisäisi kulutusta. Se edellyttäisi sitä, että eduskunta ottaisi asian pikaisesti käsittelyyn.

– Asiakaskato on todellisuutta joka puolella, minkä takia myynti on romahtanut lähes kaikilla toimialoilla. Usealla yrittäjällä ei ole säästössä puskurirahastoa tällaiseen tilanteeseen. Liiketoiminnan kiinteät kulut on maksettava, olipa myyntiä tai ei. Tämä johtaa siihen, että maahan kohdistuu pian konkurssiaalto ja työttömyys lisääntyy, aloitteessa todetaan.

Aloitteen mukaan valtion tukipaketeista ei ole suoranaista hyötyä pienille ja keskisuurille yrityksille.