Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Junien ravintolavaunut menevät kiinni ja Kolarin yöjuna jää tauolle ainakin kesäkuuhun

Kaukoliikenteen junien ravintolapalvelut suljetaan koronavirustilanteen vuoksi lauantaista alkaen toistaiseksi, tiedottaa VR.

Kaikissa VR:n kaukojunissa on ravintolavaunu tai kärrymyynti, jotka palvelevat viimeistä päivää tänään perjantaina 27. maaliskuuta.

Matkustajamäärät ovat laskeneet merkittävästi, mikä näkyy suoraan junien ravintolapalvelujen asiakasmäärissä. VR myös supistaa kaukojunaliikennettä noin 15 prosenttia huhtikuun puolivälistä alkaen.

Ravintolavaunuista ylijääneen ruokahävikin VR lahjoittaa hyväntekeväisyyteen mahdollisuuksien mukaan. Lahjoitus tehdään Helsingin ruoka-avulle, joka on Helsingin kaupungin ja seurakuntayhtymän hanke. Ruoka-apu jakaa ruoan eteenpäin eri kohteisiin.

Myös lipputoimistojen aukiolot muuttuvat, sillä niidenkin asiakasmäärät ovat laskeneet. Osa lipputoimistoista on suunniteltu toistaiseksi suljettavaksi ja osa palvelee supistetuin aukioloajoin.

Lappiin matkustavien määrä on niin ikään vähentynyt koronavirustilanteen takia ja suuret hiihtokeskukset ovat sulkeutuneet.

VR lopettaa toistaiseksi Kolarin yöjunaliikenteen 29. maaliskuuta alkaen, ainakin 14. kesäkuuta asti.

Viimeinen yöjuna Helsingistä Kolariin lähtee huomenna lauantaina ja viimeinen yöjuna Kolarista etelään lähtee sunnuntaina saapuen Helsinkiin maanantaina 30. maaliskuuta.

Muu yöjunaliikenne Rovaniemelle ja Kemijärvelle jatkaa normaalisti.

Kolarin yöjunaliikenne on osa VR:n yksinoikeutensa vastineeksi ajamaa, tappiollista velvoiteliikennettä. Päätös liikenteen tauolle jäämisestä on tehty yhdessä liikenne- ja viestintäministeriön kanssa.