LAB-ammattikorkeakoulun Nopean toiminnan joukot auttavat yrityksiä selviämään koronaepidemiasta

Saimaan ammattikorkeakoulu on nykyään osa LAB-ammattikorkeakoulua. Arkistokuva. Riina Haapala

toimitus

LAB-ammattikorkeakoulu tiedottaa tarjoavansa matalan kynnyksen apua yrityksille koronaepidemian aiheuttamasta muutostilanteesta selviämiseen.

LAB tarjoaa apuaan asiantuntijoista koostuvilla Nopean toiminnan joukoilla. Asiantuntijat auttavat uusien toimintamallien löytämisessä sekä muun muassa tukihakemusten laatimisessa.

– Monelle yritykselle tämä tilanne tarkoittaa esimerkiksi toiminnan pikaista digitalisoimista. Me autamme, ohjeistamme ja etsimme keinoja ketterästi ja nopeasti. Apu voi olla ideointia tai konkreettista apua Business Finlandin tai ELY-keskuksen rahoitusavustusten laatimisessa, liiketalouden lehtori Mika Tonder kertoo tiedotteessa.

LAB sanoo tilanteen olevan yrittäjille haastava myös henkisesti. Operatiivisen avun lisäksi Nopean toiminnan joukoilta saa myös tukea niin itsensä kuin alaistensa johtamiseen.

– Sparraamme, autamme ja tuemme, Tonder tiivistää.

Nopean toiminnan joukot koostuvat LABin asiantuntijoista Lappeenrannassa ja Lahdessa. Heidän tarjoamansa apu on maksutonta ja tarkoitettu kaikille Etelä-Karjalan ja Päijät-Hämeen yrittäjille.

Jokainen yhteydenotto arvioidaan tapauskohtaisesti ja apu räätälöidään yrityksen tarpeiden mukaisesti.

– Asiantuntijajoukkomme on laaja ja jokainen auttaa omalla vahvuusalueellaan. Monilla meistä on vuosikausien tausta yrittäjinä ja osa pyörittää edelleen omaa yritystään. Hyödynnämme omia kokemuksiamme, omaa asiantuntemustamme sekä hyviä yhteyksiämme muihin yritysneuvontaa tarjoaviin organisaatioihin, TKI-johtaja Pasi Juvonen kertoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu