Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poikkeusolot jatkuvat 13.5. saakka - vaikuttavat Lappeenrannan kaupungin palveluihin

Valtioneuvosto on päättänyt jatkaa poikkeusolojen mukaisia toimenpiteitä 13.5.2020 saakka. Yleisötapahtumia koskevat määräykset jatkuvat aiemman linjauksen mukaisesti 31.5. asti.

Toimenpiteet koskevat laajalti myös Lappeenrannan kaupungin palveluja. Alla on listattu kaupungin tiedottamat muutokset palveluihin.

Asiointi:

Kaupungintalo on avoinna ma - pe klo 8 - 16. Kaupungin henkilöstö ja toimipisteiden toiminta on siirtynyt pääasiassa etätyöskentelyyn.

Asukkaita pyydetään ottamaan kaupunkiin ja sen toimijoihin yhteyttä sähköpostitse ja puhelimitse asiassa kuin asiassa. Tämä koskee myös esimerkiksi kaupungin yhtiöitä, kuten esimerkiksi Lappeenrannan Toimitiloja (myös Williparkki, yritystilat, satamapalvelut) ja Lappeenrannan Asuntopalveluita sekä myös Wirma yrityspalveluita. Yhteystiedot löytyvät palvelujen verkkosivuilta.

Winkki ja matkailuneuvonta:

Winkki palvelee ma-pe klo 9 - 12, joista klo 9 - 10 on varattu ainoastaan riskiryhmään kuuluville asiakkaille ja klo 10 - 12 muille asiakkaille.

Chat, sähköposti sekä puhelinpalvelu palvelevat arkisin maanantaista perjantaihin klo 9 - 16. Kaupunki suosittelee ensisijaisesti ottamaan yhteyttä joko verkossa tai puhelimitse. Puh. (05) 616 2220, sähköposti: winkki@lappeenranta.fi

IsoKristiinassa sijaitseva matkailuneuvontapiste on suljettu. Matkailuneuvontaan saa kuitenkin yhteyden arkisin ma - pe klo 9 - 16 puhelimitse, chatilla sekä sähköpostilla. Puh. 05 667 788, sähköposti: lappeenranta@gosaimaa.com

Nähtävillä olevat kaavat ja suunnitelmat:

Nähtäville asetettuihin kaava-aineistoihin ja katusuunnitelmiin voi tutustua poikkeuksellisesti kaupungintalon asiakaspalvelukeskus Winkissä sen aukioloaikoina osoitteessa Villimiehenkatu 1 (1. kerros) ja verkossa. Lisätietoja kaavoituksen verkkosivuilla

Yleisötilaisuudet:

Kaupunki on perunut omat yleisötilaisuutensa 31.5. asti tai mahdollisuuksien mukaan siirtää ne myöhempään ajankohtaan.

Lappeenranta-salissa keväällä järjestettäväksi suunnitellut tapahtumat on peruttu tai siirretty myöhempään ajankohtaan.

Kaupunginteatterin kevään esitykset ja kaupunginorkesterin konsertit on peruttu.

Museot:

Museot on suljettu. Yhteydenotot poikkeustilanteen aikana toimiston puhelinnumeroon 040 587 2274 tai sähköpostiin museot@lappeenranta.fi. Museon henkilökunnan yhteystiedot löytyvät museon verkkosivuilta

Kirjastot ja kirjastoauto:

Kirjastot ja sen palvelut on suljettu. Kirjastoauto ei kulje. Palautusluukut ovat myös kiinni. Aineistoa ei voi palauttaa mihinkään kirjastoon. Lainassa olevan aineiston eräpäiviä on pidennetty niin, että sulkuajalta ei kerry myöhästymismaksuja. Lisätietoa kirjaston verkkosivuilla. Heili-verkkokirjasto palvelee osoitteessa heili.finna.fi

Nuorisotilat ja Ohjaamo:

Nuorisotilat ja Ohjaamo on suljettu. Nuorisotyö jatkuu digitaalisesti useissa eri sosiaalisen median kanavissa, minkä lisäksi nuorisotyöntekijät jalkautuvat kaupungille. Nuorisotyöntekijöihin saa yhteyden myös perinteisesti puhelimitse.

Nuorisotoimi on julkaissut verkkosivuillaan listan eri somekanavista, joissa eri nuorisotilojen ja Ohjaamon työntekijät päivystävät.

Liikuntaryhmät ja –paikat sekä -tapahtumat:

Kaikki kaupungin järjestämät ohjatut liikuntaryhmät ja yleisötapahtumat on peruttu.

Lappeenrannan kaupungin sisäliikuntatilat sekä kunnossapitoa vaativat ulkoliikuntapaikat sekä Myllysaaren sauna ja avantouintipaikka on suljettu. Ulkoliikuntapaikkoja saa yhä käyttää, mutta vain hallituksen antamien määräyksien ja ohjeiden mukaisesti.

Varhaiskasvatus:

Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa vanhempien työssäkäynnin mahdollistamiseksi. Ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, suositellaan menettelevän niin.

Avoimet päiväkodit ja kerhot ovat tauolla. Kuukausimaksua ei peritä niiden lapsien osalta, jotka eivät osallistu varhaiskasvatukseen.

Opetustoimi:

Lähiopetusta järjestetään vain perusopetuksen 1–3-luokille sekä kaikilla vuosiluokilla opiskeleville erityisen tuen piirissä oleville oppilaille. Ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, toivotaan menettelevän niin.

Lähiopetuksen sijaan lukioiden ja muiden koululuokkien opetus ja ohjaus järjestetään mahdollisimman laajalti vaihtoehtoisilla tavoilla, muun muassa etäopiskelua, erilaisia digitaalisia oppimisympäristöjä ja -ratkaisuja sekä tarvittaessa itsenäistä opiskelua hyödyntäen.

Joukkoliikenne:

Paikallisliikenteessä siirrytty kesäaikatauluun ja lähiliikenteessä loma-ajan aikatauluun. Aikatauluja on jaossa Winkissä sekä kaupungin verkkosivuilla

Koulukuljetukset järjestetään niille esiopetuksen oppilaille ja 1–3-luokkalaisille, jotka tarvitsevat lähiopetusta.

Torit, aukiot, puistot ja leikkipuistot:

Kaupunki suosittelee välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla. Kaupungin toreilla ja aukioilla ei järjestetä yleisötapahtumia eikä kirpputoreja. Muilta osin Lappeenrannan torikauppatoiminta jatkuu kaupungin osalta normaaliin tapaan.

Puistoissa ja leikkipuistoissa voi viettää aikaa, mutta vain hallituksen antamien määräyksien ja ohjeiden mukaisesti.

Varaamo-tilanvarauspalvelu:

Varaamo on suljettu ja sen kautta ei voi toistaiseksi tehdä tilavarauksia. Varaamon kautta varattavat tilat suljettu.

Muut palvelut, viranomaistoiminta ja päätöksenteko:

Päätöksenteko ja viranomaistoiminta toimivat pääsääntöisesti normaalisti poikkeusoloista huolimatta.

Ympäristötoimi on siirtynyt etätyöskentelyyn eläinlääkintähuoltoa lukuun ottamatta. Rakennusvalvonta palvelee normaaliin tapaan, mutta asiakkaita kehotetaan ottamaan asiakaspalveluasioissa ensisijaisesti yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse. Myös muut toimijat, kuten Etelä-Karjalan maaseututoimi, pyytää asioimaan sähköisesti ja ottamaan yhteyttä ensisijaisesti sähköpostitse tai puhelimitse.

Kaupunki kertoi palveluiden toiminnasta tiedotteella.