Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IKEA laittaa myyntiin puolet Lappeenrannan tontistaan – Alueelle ei suunnitella enää ainakaan perinteistä, suurikokoista IKEA-tavarataloa

IKEA Real Estate laittaa myyntiin puolet omistamastaan Lappeenrannan Mustolan tontista. Tontille suunniteltiin alun perin perinteistä IKEA-tavarataloa kauppakeskuksen yhteyteen. Syynä päätökselle ovat kuluttajien muuttuneet odotukset sekä uudistukset yrityksen liiketoiminnassa ja konsepteissa. IKEA Real Estaten omistukseen jätettävän tontin osan tulevaisuudesta ei ole vielä päätetty.

Asiasta kertoi yhtiö tiedotteellaan.

Keskustelu mahdollisesta tavaratalosta Lappeenrantaan aloitettiin vuonna 2007. Suunnittelun aloittamisen jälkeen digitalisaation aiheuttama kuluttajakäytöksen muutos on vaikuttanut merkittävästi IKEA Suomen liiketoimintaan ja koko kaupan alaan.

IKEA Suomella on käynnissä uudistuminen, jonka yhtenä tavoitteena on panostaa erityisesti kaupunkikeskustoihin ja perinteisiä tavarataloja pienempiin yksiköihin. Samalla IKEA-tavaratalojen rooli muuttuu entistä monipuolisemmaksi. Kuluttajakäytöksen muutos ja IKEA Suomen liiketoiminnan uudistukset ovat vaikuttaneet merkittävästi myös yrityksen suunnitelmiin Lappeenrannassa. Alueelle ei siksi suunnitella enää ainakaan perinteistä, suurikokoista IKEA-tavarataloa.

Vuodesta 2016 alkaen tavoitteena on ollut löytää alueelle yhdessä kaupungin kanssa kokonaisuus, jossa IKEA voisi olla yksi elementti. Tällaista sopivaa ratkaisua ei kuitenkaan ole löytynyt. Siksi IKEA laittaa myyntiin puolet Lappeenrannan Mustolan tontista. IKEA Real Estaten omistukseen jäävän tontin osuuden tulevaisuudesta ei ole vielä päätetty, eikä tontille ole aktiivisia suunnitelmia. Mitään vaihtoehtoja ei kuitenkaan suljeta pois.

– Yksi uudistumisemme kulmakivi on, että haluamme olla entistä saavutettavampia ja lähellä ihmisiä siellä, missä he liikkuvat. Tämä näkyy nyt selvästi siinä, minkälaisia toimipisteitä suunnittelemme ja toteutamme, toteaa IKEA Suomen liiketoiminnan kehitysjohtaja Ann-Christin Pilviö tiedotteessa.

IKEA Suomi on tiedottanut avaavansa täysin uudenlaiset IKEA Suunnittelustudiot Jyväskylän ja Helsingin keskustaan. Lisäksi yrityksellä on suunnitteluvaraus Helsingin Koivusaaressa. Viimeisimpänä IKEA kertoi Kuopion tavaratalon suurista logistiikkainvestoinneista, jotka luovat Suomeen kymmeniä uusia työpaikkoja.