Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vainajan siunaukset ulkotiloihin Lappeenrannassa

Lappeenrannan seurakuntayhtymässä siirrytään korona-viruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi maanantaista 6.4.2020 alkaen käytäntöön, jossa siunaus tapahtuu aina ulkona kirkkohallituksen 25.3. annetun ohjeistuksen mukaisesti. Kaikki kappelien sisätilat suljetaan yleisöltä.

Asiasta kertoo seurakuntayhtymä tiedotteessa.

Hautaustoimen työntekijät eivät osallistu arkun kantamiseen, vaan siitä tulee omaisten ja hautaustoimiston huolehtia. Kantajat laskevat arkun etukäteen hautaan ja hauta peitetään kannella. Seurakunnan työntekijät toimittavat tarpeellisen välineistön etukäteen toimitusta varten ja huolehtivat haudan kannen kattamisesta ja kannen poistamisesta. Kukkalaitteita ja omaisia varten toimitetaan penkkejä ulos.

Seurakunnan työntekijät huolehtivat yhdessä hautaustoimistojen kanssa, että vainajan siirto siunattavaksi ja siunaustilaisuuden jälkeen takaisin kylmätiloihin sujuu ongelmitta ja että arkku verhoiluineen ei kastu tai vaurioidu.

Käytännön järjestelyissä on hautausmaakohtaisia eroja, joten pitää olla yhteydessä kyseisen hautausmaan työnjohtajaan lisätietojen saamiseksi.

Poikkeusjärjestelyt ovat voimassa toistaiseksi. Järjestelyillä pyritään turvaamaan sekä hautajaisiin osallistuvien omaisten että seurakunnan työntekijöidenkin terveyttä.

Hautaustoimi on lakisääteinen tehtävä, jonka toimimisesta on huolehdittava poikkeusoloissakin.

– Hautaustoimi on hyvin spesifi ala, ja ammattitaitoisia osaajiamme on vaikea korvata. Meille on tärkeää myös huolehtia muiden hautajaisiin osallistuvien terveydestä ja turvallisuudesta. Toivomme omaisilta ymmärtämystä sekä että he noudattaisivat niitä määräyksiä, mitä yleisistä kokoontumisista on annettu, toivoo hautaustoimen päällikkö Seija Kuosmanen seurakuntayhtymän tiedotteessa.