Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Salpavaellus 2020 peruttu

Tämän vuoden Salpavaellus on peruttu koronapandemian vuoksi. Lappeenrannassa juhannuksen jälkeen pidettäväksi aiotun Salpavaelluksen teemana olisi ollut Salpalinja 80 vuotta.

Salpavaellus on suurin vuosittain toistuva Salpalinjaa esittelevä tapahtuma Suomessa. Se järjestettiin puolustusvoimien aloitteesta Miehikkälästä käsin ensimmäisen kerran vuonna 1994.

Silloin vaellus oli osa Salpa-aseman rakentamisen päättymisen 50-vuotisjuhlasarjaa. Johdettu ja opastettu tapahtuma maastossa onnistui ja kokosi yli 200 vaeltajaa.

Kertatapahtumaksi aiottu vaellus saikin jatkoa. Vaelluksille on osallistunut vuosien mittaan yhteensä noin 4000 ihmistä.

Salpalinjan rakentaminen alkoi 80 vuotta sitten huhtikuussa 1940 välittömästi talvisodan jälkeen. Itärajan linnoitusta pidettiin silloin itsenäisen Suomen ja jopa Skandinavian suurimpana yksittäisenä rakennustyömaana.

Salpalinjan vahvimmat ja yhtenäisimmät rakennetut osat ovat Karjalankannaksen jatkeella Suomenlahden ja Saimaan välissä. Siitä pohjoiseen merkittävänä osana puolustusta olivat luonnonesteet, vesistöt ja erämaat. Vain todennäköiset vihollisen kulku-urat ja etenemissuunnat linnoitettiin.

Salpavaellusta järjestävät Maanpuolustuskoulutusyhdistys, Salpalinjan Oppaat ry ja Etelä-Karjalan reservipiirit.

Peruuntumisesta tiedottivat Salpavaelluksen järjestäjät.