Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etelä-Karjalan vuoden nuorena yrittäjänä palkittiin Joni Niemi

Tänä vuonna Etelä-Karjalan Vuoden nuori yrittäjä -kilpailun voittajaksi valikoitui Joni Niemi, Pyöräliike Varustamosta. Asiasta kertoo Etelä-Karjalan Yrittäjät tiedotteella.

Palkintolautakunta perusteli voittajaa seuraavasti:

”Joni on ollut hyvin ennakkoluuloton ja lähtenyt määrätietoisesti rakentamaan omaa konseptiaan erikoiselle markkinalle. Hän on haistanut hyvin muutoksen tuulet ja pyöräilyn nousun. Joni on omakätisesti luonut Etelä-Karjalaan high-end polkupyörien markkinat. Pyöräliike Varustamo on luonut tyhjästä pyöräilyn erikoisliikkeen haastavaan markkinatilanteeseen. Myyntiartikkeleina ovat alan parhaat brändit, laadukas huolto ja palvelu, bike fitting sekä nopeus ja paikallisuus.”

Joni on kehittänyt yrityksestään Varustamosta toimijan, joka tarjoaa laadukkaita brändejä pyöräilyn maailmasta palvelun kautta. Tästä esimerkkinä on nykyinen pääyhteistyökumppani amerikkalainen Specialized, jonka kanssa Varustamo on rakentanut Etelä-Karjalaan ensimmäisen pyöräilyn brändimyymälän: Specialized Brand Storen. Uudet tilat Rakuunamäellä on suunnitellut Specialized'in retail-osasto Tanskasta. Myymälä on jopa Euroopan tasolla merkittävä kohde heidän suunnittelemissaan ja myös Suomessa hyvin ainutlaatuinen, palkinnon jakajat perustelevat.

Varustamo tarjoaa myös laajat bikefitting-palvelut, joilla asiakas saa oikean kokoisen (Retul FIT) ja oikein säädetyn pyörän, jotta harrastaminen on mielekästä ja turvallista. Yritys aloittaakin yhteistyön paikallisen fysioterapiayrittäjän kanssa, joka tuo oman osaamisensa myymälään asiakkaiden saataville, tiedotteessa kerrotaan.

Joni on myös yrityksellään aloittanut ensimmäisenä tahona maakunnassa laajan palvelukonseptin toisille yrityksille tarjoten näille työsuhdepyöriä ja muita palvelupaketteja. Työhyvinvoinnin ja vihreiden arvojen kasvu on luonut tälle kovaa kysyntää. Yritys tarjoaa palvelukokonaisuuksia mm. leasing-rahoituksella.

Sähköpyöräilyn kasvaessa Varustamo uskoo toiminnan kasvuun omalla talousalueella sekä edelleen muuallakin Suomessa. Maakunnalliset sähköpyöräkiertueet tulevat nostamaan myyntiä tulevaisuudessa, kuten myös yrityksille tarjottavat työsuhdepyörät ja muut palvelut. Myös perusharrastajien osalta kasvunäkymät ovat positiiviset.

Yksityisyrittäjäin Säätiö palkitsee alueellisen voittajan 1 500 euron palkinnolla. Lisäksi Etelä-Karjalan Osuuspankki palkitsee voittajan palvelupaketillaan.

Palkintolautakuntaan kuuluivat Tommi Matikainen ja Sanna Lötjönen Etelä-Karjalan Yrittäjistä sekä Mikko Ojapelto Business Millista ja Antti Oravuo Imatran Seudun Kehitysyhtiöstä. Lautakunnan sihteerinä toimi Jami Holtari.

Suomen Yrittäjien Vuoden nuori yrittäjä -kilpailu on maamme arvostetuin alle 35-vuotiaille yrittäjille suunnattu kilpailu. Kilpailu jakautuu alueellisiin alkukilpailuihin, joissa ratkaistaan aluejärjestöjen Vuoden nuoret yrittäjät, sekä valtakunnalliseen loppukilpailuun, johon osallistuvat aluetason voittajat sekä toimialajärjestöjen esittämät ehdokkaat. Valtakunnan Vuoden nuori yrittäjä paljastetaan Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä 16.-17.10.2020 Jyväskylässä.