Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pettilän kansakoulun korjauksiin myönnetty 7000 euroa

Kotiseutuliitto on myöntänyt 7 000 euroa Savitaipaleelle Veskansan ry:lle. Rahat käytetään vuonna 1940 rakennetun Pettilän vanhan kansakoulun korjauksiin. Avustuksella puhdistetaan ja pinnoitetaan koulurakennuksen katto sekä pellitetään talon piiput.

Seurantalojen korjauksiin jaetaan tänä vuonna valtionavustuksia yli 1,5 miljoonaa euroa. Korjausavustusten tarkoitus on säilyttää seurantalojen arvokasta rakennusperintöä sekä mahdollistaa talojen käytettävyyttä parantavat korjaukset.

Seurantalojen korjausavustus on valtionavustus, jonka jakamisen opetus- ja kulttuuriministeriö on antanut Suomen Kotiseutuliiton tehtäväksi. Avustusta voivat saada yhdistykset ja yhteisöt, jotka omistavat vapaaseen kansalaistoimintaan tarkoitetun seurantalon.

Seurantalojen korjausavustus jaetaan veikkausvoittovaroista. Suomen Kotiseutuliitto vastaa seurantalojen korjausavustuksen jaosta ja tarjoaa asiantuntija-apua seurantalojen korjauksiin liittyvissä kysymyksissä.

Seurantalo on yhteisnimitys erilaisten aatteellisten yhdistysten kokoontumistiloikseen rakentamista taloista. Vanhimmat talot on rakennettu 1880-luvulla. Kaikkiaan erilaisia seurantaloja on Suomessa nykyisin noin 2 500.

Kotiseutuliitto kertoi avustuksen myöntämisestä tiedotteella.