Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona lykkää myös Moskovan patriarkan vierailua Suomeen

Moskovan ja koko Venäjän patriarkka Kirillin oli määrä vierailla Suomessa toukokuun alussa. Koronapandemian vuoksi vierailua joudutaan kuitenkin siirtämään myöhemmäksi, tiedottaa Kirkon viestintä.

Vierailukutsun olivat esittäneet Suomen evankelis-luterilainen kirkko, ortodoksinen kirkko ja katolinen kirkko Suomessa.

– Tässä vaiheessa on mahdotonta sanoa, milloin vierailun voi toteuttaa. Sekä Suomessa että Venäjällä eletään nyt poikkeusoloissa, emmekä tiedä varmuudella, kuinka kauan pandemia kestää. Lisäksi monia tapahtumia ja tapaamisia on jouduttu siirtämään myöhäisemmäksi, ja kalenterit ovat menneet uusiksi molemmin puolin rajaa, toteaa tiedotteessa Kirkkohallituksen ulkoasiain osaston johtaja Kimmo Kääriäinen

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ja Venäjän ortodoksisen kirkon teologiset oppikeskustelut oli tarkoitus pitää toukokuun puolivälissä. Myös ne joudutaan siirtämään myöhäisempään ajankohtaan.