Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karanteenikonsertti – Nuijamiehen nettikeikalla Kotiteollisuus ja Aston Kalmari

Kulttuuritila Nuijamies toteuttaa pitkäperjantaina livekonsertin, joka striimataan järjestön nettisivuilta kotisohville.

Karanteenikonsertti Livessä esiintyvät Kotiteollisuus, Aston Kalmari ja Minna Mänttäri & Seppo Äikäs.

Konsertti on kaikille maksuton, mutta siihen voi halutessaan ostaa vapaaehtoisen lipun Liveto-palvelusta, johon löytyy linkki Nuijamiehen kotisivujen kautta.

Nuijamiehen tiedottaja Kira Pesonen kertoo, että bändit lähtivät tapahtumaan innoissaan mukaan.

– Halusimme tarjota ihmisille keikan, koska kaikki istuvat kotona ja bändeillä peruuntuu keikkoja. Samalla on tullut hirveästi kyselyitä, että miten Nuijamiestä voisi auttaa. Ajattelimme tässä olisi yksi keino, että olisi se vapaaehtoinen maksu,Pesonen sanoo.

Pesosen mukaan vapaaehtoisia lippuja on ostettu ennakkoon jo yli 500 euron edestä.

– Olemme olleet tosi iloisia siitä, että näköjään auttamisen halu Nuijamiestä kohtaan on edelleen voimissaan.

Musiikkiesityksien lisäksi katsojat pääsevät seuraamaan paneelikeskustelua, jossa keskustellaan kulttuurin ja tapahtumien tilasta ja keinoista niiden pelastamiseksi.

Keskustelua vetää Nuijamiehen markkinointi- ja hankepäällikkö Juha-Pekka Natunen Panelisteihin kuuluvat yksityisyrittäjä ja taiteilija Heli Pukki, Nuijamiehen yhdistyksen puheenjohtaja Mikko Vento, ohjaaja ja näyttelijä Aapo Stavén sekä yrittäjä Arttu Muukkonen, joka on myös yksi Lehmus Roasteryn perustajista.

– Siinä on hyvä tilaisuus keskustella yleisön edessä tämänhetkisestä tilanteesta, kun se vaikuttaa niin moneen, Pesonen sanoo.

Illan juontavat näyttelijä Mari Perankoski ja Staminasta tuttu Antti HyyrynenPesosen mukaan tapahtumaan on haettu vähän mallia Nenäpäivä-konserteista.

– Juontajat selostavat yleisölle, mitä tapahtuu. Sitten on paneelikeskustelua ja bändejä siinä välissä.

Keikat ja paneelikeskustelu striimataan kotiyleisölle Nuijamiehen tiloista käsin. Tapahtuma kestää arviolta pari tuntia.

– Kotiteollisuus vetää vähän pidemmän keikan sitten loppuun.

Nuijamiehestä kerrotaan, että tilaisuudessa on virtuaalisesti mukana myös muita julkisuuden henkilöitä, jotka haluavat osoittaa tukensa Nuijamiehelle ja kulttuurille.

Koronatilanne on peruuttanut toistaiseksi myös Nuijamiehen tapahtumat.

Myös kesän tapahtumia on jo peruuntunut, mutta syksyn kalenteri on vielä toistaiseksi ehyt.

– Katsotaan, mitä kesän jälkeen tapahtuu. Toivotaan, että tilanne olisi jo vähän normalisoitunut ja toiminta voisi jatkua.

Pesonen kertoo, että Nuijamies saattaa järjestää vastaavia nettikeikkoja jatkossakin.

– Nyt kun on tämä tilanne päällä, niin pitää keksiä vähän uusia keinoja järjestää tapahtumia. Tämmöinen voisi olla yksi hyvä vaihtoehto. Bänditkin lähtevät näköjään mielellään mukaan.

Nuijamiehen karanteenikonsertti Live pitkäperjantaina 10.4. kello 19 alkaen.