Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mitä tapahtuu Jussi-gaalassa? Kohun keskellä oleva Aku Louhimies on ehdolla kolmen Jussin saajaksi

Ylen uutisten maanantaina julkaisema uutinen ohjaaja Aku Louhimiehen rajuista metodeista elokuvanteossa tuo lisäjännitettä myös Jussi-gaalaan.

Suomen elokuvan alan "oscarit" eli Jussi-patsaat jaetaan ensi perjantaina. Aku Louhimies on ehdolla kolmen Jussin saajaksi.

Suurin mielenkiinto kohdistuu parhaasta ohjauksesta jaettavaan Jussiin, jota Louhimies tavoittelee Tuntemattoman sotilaan ohjaajana. Parhaan elokuvan kategoriassa Louhimies on ehdolla Tuntemattoman yhtenä kolmesta tuottajasta.

Lisäksi Louhimies kilpailee parhaan käsikirjoituksen kategoriassa Ikitie-elokuvalla yhdessä kahden muun käsikirjoittajan kanssa.

Jussi-gaalaa on etukäteen hehkutettu, sillä suomalaisilla elokuvilla on takanaan menestyksen täyteinen vuosi.

Kotimaiset elokuvat keräsivät teattereihin noin 2,4 miljoonaa katsojaa, ja suomalaisia elokuvia palkittiin kansainvälisillä festivaaleilla. Viime vuoden elokuvatapaukseksi noussut Tuntematon sotilas on ehdolla kaikkiaan 10:ssä Jussi-kategoriassa.Sen ohi ehdokkuuksien määrässä yltää vain Ikitie 13 ehdokkuudella.

Menestyksen kääntöpuolena elokuva-alaa ravisutti viime vuonnaYhdysvalloista alkanut #metoo-liike. Suomen elokuva-alallakin vääristynytvallankäyttö ja ahdistelu tuomittiin laajasti.

Tuntemattoman sotilaan keskeisissä rooleissa nähdään Eero Aho ja Samuli Vauramo

Aho sanoo Ylen jutussa, että monet Louhimiehestä nyt esitetyt väitteet ovat liioiteltuja.

– Minulla on tietenkin eri suhde siihen ihmiseen. Uskallan sanoa hänelle vastaan ja tehdä niin kuin haluan, Aho kommentoi Ylelle

Myös Samuli Vauramo sanoo, että nyt julkitulleet syytökset ovat osin yllättäviä.

– (Käsky-elokuvan) kuvausten edetessä huomioin, ettei Akun ja Pihlan (Viitalan) kommunikaatio toiminut kunnolla. Koin sen aiheuttavan jännitteitä kuvauspaikalla, eikä minulle selvinnyt, mistä se johtui, Vauramo sanoo Ylelle

– Viimeaikaisessa keskustelussa Pihlan kanssa on tullut ilmi, että hänen kokemuksensa kuvauksista oli huomattavasti rankempi ja henkilökohtaisempi kuin minun, Vauramo lisää.

LUE MYÖS: Pihla Viitala, Matleena Kuusniemi ja kuusi muuta nimekästä näyttelijää kieltäytyvät yhteistyöstä Louhimiehen kanssa