Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aku Louhimies sanoo olevansa vilpittömän pahoillaan: "Toisen tunteita ja muistoja en voi, enkä halua kiistää"

Ohjaaja Aku Louhimies on julkaissut Facebook-tilillään vastineen Ylen uutiseen, jossa hänen ohjausmetodeitaan pidetään nöyryyttävinä.

Ohjaaja tunnistaa osan haastateltujenkuvailemista tilanteista.

– Osasta minulla on hyvin toisenlainen näkemys.Osa yksityiskohdista vaatisi paljon laajempaa avaamista, jotta ne tulisivat lukijalle ymmärrettäviksi. Jutussa sekoittuvat myös yksityiset ja työhön liittyvät tilanteet, Louhimies kirjoitti maanantaiaamuna.

– Toisen tunteita ja muistoja en voi enkä halua kiistää.

Louhimies kokee, että moniYlen haastattelemistanäyttelijöistä oli hänen ystäviään. Hän ihmettelee surullisena sitä, miksi kukaan ei ole kertonut aiemmin kokemastaan väärinkohtelusta.

–Olemme tehneet työtä ja viettäneet aikaa yhdessä myös jutussa kuvattujen kokemusten jälkeen, eikä heistä kukaan ole aiemmin kertonut kärsineensä työskentelystä kanssani. Ystäväni eivät siis ole uskaltaneet puhua minulle, Louhimies ihmettelee.

– Ja tietenkin toivon, että olisin nähnyt tarkemmin. Olen vilpittömän pahoillani siitä, että en ole tässä onnistunut. Yritän jatkossa ymmärtää myös valtani ja siihen liittyvän vastuun paremmin.

Maanantaina alkanutta keskustelua Louhimies pitää tärkeänä, vaikka se tuntuu hänen kohdallaan kohtuuttoman raskaalta.

– En hyväksy minkäänlaista syrjintää tai kiusaamista. Epäkohdat muuttuvat vasta kun vääristyneet valtarakenteet tulevat näkyviksi.Toivon, että keskustelu jatkuu ja kaikkialalla katsovat ympärilleen ja puhuvat.

Facebookissa Louhimiehen nopeaa vastausta pidetään suoraselkäisenä tekona. Hän saa suomalaisilta paljon tukea.

–Tsemppiä Aku ja niinkuin tietyssä leffassa sanotaan:Ei jäädä tuleen makaamaan, Facebookissa-kommentoidaan.

– Vahva ja hyvä kirjoitus. Aku, eteenpäin ja pysy itsenäsi, toinen kannustaa.

Louhimieheltä pyydetään myös lisää perusteluja puolustukselleen.

–Sanotko siis, että mikään väitetystä ei pidä paikkaansa?, Facebook-käyttäjä kommentoi.