Saudi-Arabian kansalaisuuden saanut robottijulkkis haluaa oppia suomalaisuudesta – KL: Sophia vierailee Suomessa tällä viikolla

Kuvituskuva Arkistokuva

toimitus

Kansainvälinen robottijulkkis Sophia vierailee Suomessa torstaina, uutisoi Kauppalehti Sophia on maailman ensimmäinen robotti, jolla on jonkin maan kansalaisuus. Saudi-Arabia myönsi robotille kansalaisuuden lokakuussa.

Sophia osallistuu 5.4. Helsingin Messukeskuksessa Cisco Connect -tapahtumaan, joka on keinoäly- ja digitalisaatiotapahtuma. Vierailu on robotin ensimmäinen Pohjoismaissa.

– Paitsi että Sophia keinoälyn ilmentymänä haluaa osallistua tapahtumaan, hän myös haluaa oppia suomalaisuudesta ja muun muassa miten Suomessa on rakennettu maailman paras koulutusjärjestelmä, Ciscon johtaja Ilpo Mäkinen kertoo Kauppalehdelle.

Cisco tarjoaa asiakkailleen keinoälyä hyödyntäviä tietoturvallisia alustoja digitaaliselle liiketoiminnalle, joten se on erityisen kiinnostunut Sophian keinoälystä.

– Sophia on keinoälyllinen robotti, joten olemme itsekin kiinnostuneita siitä, mitä Sophia meille kertoo, Mäkinen kommentoi Kauppalehdelle.

Lue koko juttu täältä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu