Savitaipaleen valokuituverkon rakentamiseen valtiontukea

Kuvituskuva. anton.soinne@media.fi

toimitus

Viestintävirasto on myöntänyt Saimaan Kuitu Oy:lle laajakaistatukilaissa tarkoitettua valtiontukea Savitaipaleen laajakaistahankkeen rakentamisesta aiheutuviin kustannuksiin enintään 1,74 miljoonaa euroa.

Savitaipaleen valokuituverkon tukikelpoisen hankealueen rakentamisen kokonaisbudjetti on 3,9 miljoonaa euroa, josta valtiontukea maksetaan kuitenkin enintään 1 742 415 euroa, joka 44,22 % hankkeen toteutuneista tukikelpoisista kustannuksista. Kunnan rahoitusosuus hankkeeseen on 21,78 % ja Saimaan Kuidun sekä liittyjien rahoitusosuus on 34 %. Tarkempi tukikelpoisen hankealueen kartta löytyy Saimaan Kuidun nettisivuilta.

Savitaipaleen valokuituverkon rakentaminen alkoi jo vuoden 2015 keväällä ja rakentaminen on jatkunut vuosina 2015-2017. Verkon rakentaminen on ollut menestys ja se on parantanut huomattavasti Savitaipaleen kunnan asukkaiden ja yritysten tietoliikenneyhteyksiä. Rakentaminen jatkuu talven jälkeen huhti-toukokuun vaihteessa. Tulevan kevään ensimmäisiä rakentamisen kohdealueita ovat Lemintien, Mankinmyllyntien, Kauliontien, Partakoskentie, Pihamontien ja Kurhilantien alueet. Tämän jälkeen projekti jatkuu muilla valokuituverkon rakentamattomilla alueilla. Savitaipaleen valokuituverkko on valmis vuoden 2019 kesällä.

– Nyt on tärkeää, että Savitaipaleen kotitaloudet, yritykset ja vapaa-ajan kiinteistöjen omistajat liittyvät valokuituverkkoon mahdollisimman nopeasti, koska valtion ja kunnan tukea voi saada vain kerran valokuituverkon rakentamisen yhteydessä. Verkkoa rakennetaan sinne missä on asiakkaita, Saimaan Kuidun toimitusjohtaja Tuomo Puhakainen toteaa.

Saimaan kuidun valokuituverkkoon on liittynyt lähes 1900 asiakasta. Keskimäärin liittyjien määrä on eri alueilla 40-100 % rakennettujen alueiden kotitalouksista ja yrityksistä.

– Kurhilan ja Solkein kylien alueella liittyjiä on 67 % alueen kotitalouksista, toimitusjohtaja Tuomo Puhakainen iloitsee.

Taipalsaaren valokuituverkon hankealueen osalta Saimaan Kuitu odottaa tukipäätöksiä lähiaikoina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu