Ari Torniainen iloitsee uuden oikeustalon rakentamisesta: "Vihdoin!"

toimitus

Kansanedustaja Ari Torniainen (kesk.) on tyytyväinen uuden oikeustalon rakentamisesta Lappeenrantaan.

– Olen erittäin tyytyväinen, että Lappeenrannan uuden oikeustalon rakennushanke vihdoin etenee ja toteutuu.

Valtioneuvoston raha-asiainvaliokunta puolsi 3.5. pidetyssä istunnossaan oikeusministeriön esitystä Etelä-Karjalan käräjäoikeuden ja Salpausselän syyttäjänviraston Lappeenrannan palvelutoimiston uusiksi vuokrasopimuksiksi.

Tämä tarkoittaa, että oikeustalo rakennetaan Lappeenrannan keskustaan, purettavan Teletalon tontille valtion virastotalokortteliin vuoden 2020 alkupuolelle mennessä.

Uuteen oikeustaloon tulevat työtilat Etelä-Karjalan käräjäoikeudelle ja Salpausselän syyttäjänviraston Lappeenrannan palvelutoimistolle eli kaikkiaan noin 50 henkilölle.

Toimistotilojen ohella rakennukseen tulee asiakaspalvelutiloja, istuntosaleja ja yhteiskäyttöinen koulutustila. Uusi rakennus sijaitsee poliisilaitoksen yhteydessä.

– On hyvä, että rakennuksessa on mietitty toiminnallisuutta huolellisesti, jolloin se tulee palvelemaan sekä asiakkaita että henkilökuntaa parhaalla mahdollisella tavalla. Väistötiloista on päästävä vihdoin uusiin, terveellisiin tiloihin, Torniainen painottaa.

Hankkeen etenemisen ehtona ovat raha-asiainvaliokunnan puoltavan päätöksen lisäksi vuokrasopimusten allekirjoittaminen ja Senaatti-kiinteistöjen investointipäätös.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu