Näkökulma: Meghan Markle voi tehdä historiaa kuninkaallisissa häissä ja murtaa ikiaikaisen pölyttyneen tavan – nyt on modernin naisen hetki

KUNINKAALLISET Britannian prinssi Harry saa lauantaina puolisokseen modernin ja vahvan naisen.

Prinssi Harry ja Meghan Markle menevät naimisiin lauantaina. All Over Press

Crista Lassfolk-Feodoroff

Kuninkaallisten häiden h-hetki lähestyy ja spekulaatiot yltyvät etenkin sen suhteen, kuka lauantaina saattaa jo kertaalleen eronneen amerikkalaisnäyttelijättären Meghan Marklen alttarille ja luovuttaa hänet tulevalle puolisolleen prinssi Harrylle?

Selvin vaihtoehto, eli Meksikossa vaatimatonta eläkeläiselämää viettävä isä Thomas Markle on jäänyt viime hetkillä lopullisesti pois laskuista.

Onko poisjäännin syy miehen väitetty sydänkohtaus, yhteistyö paparazzien kanssa vai lopullisesti solmuun menneet välit tyttären kanssa, sitä tuskin saamme koskaan tietää.

Morsiamen isän kummallinen veivaaminen häihin osallistumisensa suhteen sai monet jo viikkoja sitten arvelemaan, että Meghan astelee alttarille afroamerikkalaisen äitinsä, sähäkän joogaopettajan Doria Raglandin käsipuolessa. Se olisikin alleviivannut morsiusparin edustamaa nykyaikaista elämänasennetta, mutta olisi ehkä liikaa perinteitä vaalivalle hoville ja iäkkäämmille rojalisteille.

Nyt nettikansa on alkanut vaatia prinssi Charlesia apuun. Saattoihan hän aikanaan alttarille kummityttärensä Alexandra Knatchbullin, koska morsiamen isäBrabournen lordi Norton Knatchbull oli liian huonokuntoinen tehtävään.

Miksi kenenkään pitäisi luovuttaa hänet?

Niin paljon kuin arvailuja onkin, yksi vaihtoehto loistaa poissaolollaan. Mitäpä jos eronneena, itsenäisenä, 36-vuotiaana, menestyneenä uranaisena Meghan Markle kävelisikin alttarille ilman saattajaa? Miksi kenenkään pitäisi luovuttaa hänet?

Ikiaikainen perinne perustuu siihen, että isä antaa tyttärensä aviomiehen kontolle. Kun nainen, kuten Meghan Markle ja miljoonat muut nykymorsiamet, on seissyt tukevasti omilla jaloillaan lähes puolet elämästään, ei teatraaliselle luovuttamiselle ole enää perusteita. Etenkään nyt, kun taakse on jäänyt jo yksi aviomies. Kas, kun ei vaadita exää luovuttamaan nainen nyxälle.

JUTTU JATKUU VIDEON JÄLKEEN