Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sauna-Tero käy löylyissä kaksi kertaa päivässä ja kävelee joka paikkaan - "Valtavia terveyshyötyjä"

Tero Hannilan näkee erittäin suurella todennäköisyydellä joko saunassa – tai kävelemässä. Sauna-Teron löylyharrastus on jatkunut jo vuosia,mutta kuluneen talven ajan hän on kunnostautunut myös kävelyn jalossa lajissa.

– Päätin jättää auton pois työmatkoiltani 22. marraskuuta 2017 ja sen jälkeen olen kävellyt kotoa kaikkialle, Hannilakertoo.

Maunulassa lukion opinto-ohjaajana toimiva Hannila kertoo, ettei hän kuitenkaan kävele aivan koko 24 kilometrin matkaa, vaan taittaa matkan osin jalkaisin ja osin bussilla. Hannila onvakuuttunut kävelyn suotuisasta vaikutuksesta terveyteen.

– Kun kävelyn yhdistää saunomiseen, terveyshyöty on aivan valtava. Verenpaine on pysynyt alhaisena, nyt se on sellaiset 115/70 ja pysyn jatkuvasti hoikkana, hän kertoo havaitsemiaan hyötyjä.

Saunomistiheydessä häntä tuskin kykenee lyömään yksikään suomalainen: Hannila on istunut lauteilla joka ainoa päivä – siis poikkeuksetta – yli neljän vuoden ajan. Saunapäiviä kertyy tuohon rupeamaan siis reilusti yli 3 600. Useimmiten saunakertoja kertyy kaksi päivässä: toinen kotimatkalla ja toinen vielä kotona illalla.

Saunareissut eivät myöskään ole hätäisiä pikavisiittejä, vaan hän on kerrallaan lauteilla kolmisen varttia. Päivässä Hannila katselee saunan seiniä siis puolisentoista tuntia.

– Yleisissä saunoissa juttelen tietenkin muiden kanssa, mutta kotisaunassa tykkään kuunnella musiikkia, kun radio on pesukoneen päällä, miestunnustaa.

Juhannus on monelle suomalaiselle paras saunahetki, mutta konkarisaunoja itse ei ole pitänyt juhannussaunassa mitään erityisiä rituaaleja.

–Samanlainen saunapäivä se on kuin kaikki muutkin päivät. Tokihan tämä harrastus tarkoittaa sitä, että kovin paljon Suomen ulkopuolella ei voi matkustella. Kerran olin Norjan puolella, mutta kovin se oli hankalaa reissata, kun ei ole varma, että pääseekö joka päivä saunaan.

Yhden paljastuksen Sauna-Tero tulevaisuudestaan tekee.

– Olen ajatellut, että saunon joka päivä niin kauan kuin tulee 4 000 päivää täyteen. Siihen asti löylytellään, mutta katsotaan sitten eteenpäin, mies naurahtaa ja painelee takaisin kesäsaunan lämpöön.

Tervetuloa juhannussaunaan! Tero Hannilan saunaperinne mukautuu kulloisiinkin olosuhteisiin – esimerkiksi löylyihin keskellä kaupunkia. (Kuva:Tero Hannilan albumi)

Juttua päivitetty22.6. kello 11.02: Korjattu nimivirhe, muokattu otsikkoa ja juttua kävelyn osalta.