Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ostitko tällaisen tarvikkeen polkupyörääsi? Sähköiskuvaara, palauta heti kauppaan

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes on asettanut kaksi polkupyöränvalaisinta myyntikieltoon, sillä niiden käyttäminen voi johtaa sähköiskun saamiseen.

Spanninga Thor 800 / 999167 -lamppu on poistettava välittömästi käytöstä, sillä se ei täytä sähköturvallisuuslain eikä tuotetta koskevan EN 60335 -standardin vaatimuksia. Tuotteen latauslaitteen muuntajassa on puutteita sähköeristyksessä, jotka aiheuttavat sähköiskun vaaran. Tuotetta on maahantuonut Cykle Service Nordic Oy.

Palautusmenettelyn periaatteiden mukaisesti Spanninga-valaisimen maahantuoja on velvoitettu keräämään tuote pois myynnistä sekä loppukäyttäjiltä.

Prophete 0716 / SYZY2-4S0350 -lamppu on puolestaan vedetty myynnistä, sillä latauslaitteen muuntajan ensiö- ja toisiopiirien välinen eristys ei täytä vahvistetulle eristykselle annettuja vaatimuksia. Valaisimen käytöstä ei kuitenkaan aiheudu välitöntä vaaraa. Tuote ei myöskään täytä sähköturvallisuuslain eikä tuotetta koskevan EN 61558 -standardin vaatimuksia.

Tuotteet voi palauttaa ostopaikkaan, jossa sen on korjattava tuote, annettava vastaava tuote tilalle tai viime kädessä purettava kauppa.