Etelä-Karjala näyttää suuntaa matkailumarkkinoinnissa: Saimaan alue menee miljardin kiinalaisen kännykkään

Saimaan alue saa ensimmäisenä matkailualueena maailmassa oman miniohjelman WeChat-sovellukseen, jota käyttää aktiivisesti yli miljardi kiinalaista. Tavoitteena on lanseerata turisteja Saimaan alueelle houkutteleva Lake Saimaa, Lakeland Finland -miniohjelma vielä tämän vuoden aikana.

goSaimaan ja Tencentin yhteistyö julkistettiin Suomen Pekingin suurlähettilään residenssissä pidetyssä tilaisuudessa 28.6.2018. goSaimaa

toimitus

Etelä-Karjalan alueen matkailun yhteismarkkinointia toteuttava goSaimaa Oy on solminut yhteistyösopimuksen kiinalaisen digipalvelujätin Tencentin kanssa.

Sopimuksen myötä Saimaan alue on peräti 1,4 miljardin kiinalaisen ulottuvilla Tencentin omistamaan WeChat-palveluun toteutettavan Lake Saimaa, Lakeland Finland -miniohjelman kautta.

WeChat on digitaalinen palvelu, jota voi käyttää viestimisen lisäksi myös esimerkiksi pankkiasioiden hoitamiseen ja matkavarausten tekemiseen.

Yhteistyö Tencentin kanssa on Saimaan alueelle uusi tapa tehdä digitaalista markkinointia, lisätä Saimaan alueen tunnettuutta ja edistää digitaalista matkailumyyntiä.

– Yhteistyö Tencentin kanssa tuo Etelä-Karjalan ja muun Saimaan alueen markkinointiin aivan uuden ulottuvuuden ja huikeita mahdollisuuksia koko Aasian alueella. Kiinalaisten kiinnostus Suomea ja Saimaan aluetta kohtaan on viime vuosina ollut merkittävässä kasvussa. Yhteistyön myötä meillä on mahdollisuus tarjota matkailijalle saumaton polku aina Saimaa-matkan haaveiluista kotiin palaamiseen asti, Etelä-Karjalan Aasia-asiantuntija Ding Ma hehkuttaa.

Ensimmäisessä vaiheessa miniohjelman ominaisuuksia tulevat olemaan muun muassa tapahtumakalenteri, navigointi, hätäpuhelu, kääntäjä ja matkaoppaat.

– Yhteistyömme Saimaan alueen kanssa käynnistyy WeChat-alustalle tehtävällä miniohjelmalla. Sen tarkoituksena on tarjota kiinalaisille matkustajille luotettavaa ja kattavaa tietoa sekä palveluja ilman, että heidän täytyy ladata uusi sovellus älypuhelimiinsa. Yhteistyötämme voi tulevaisuudessa olla mahdollista laajentaa matkailun lisäksi esimerkiksi kulttuurivaihtoon, kertoo Hao Wang, Director, Tourism and Culture Center, Tencent.

Kiinalaiset käyttävät WeChatia päivittäin ystävien, perheen ja työkavereiden kanssa viestimiseen. Käyttäjät ovat tottuneet maksamaan WeChat Paylla eivätkä yleensä enää kuljeta lompakoita mukanaan.

– Kiinalaisten WeChatissa matkailuun käyttämää rahamäärää on vaikea määritellä, mutta Kiinassa voi ostaa WeChat Paylla melkein mitä tahansa, Wang jatkaa.

Kun Lake Saimaa, Lakeland Finland -minisovellus aikanaan julkaistaan, Tencent tulee markkinoimaan sitä käyttäjilleen omien uutispalvelukanavien kautta ja suosittujen mielipidevaikuttajien avulla.

WeChat-miniohjelma tulee alkuvaiheessa sisältämään matkustaja- ja paikallistietoa Saimaan alueesta, muun muassa eri yöpymisvaihtoehtoja, ravintoloita, käyntikohteita, reittejä ja tapahtumia.

– Miniohjelma tarjoaa paikallisille yrittäjille mahdollisuuden tarjota valmiita, kiinalaisten matkailijoiden mieltymyksiin sovitettuja palvelukokonaisuuksia. Kotimaisille ja venäläisille Saimaa on lomakohteena tuttu ja usein se ensisijainen vaihtoehto. Alueen matkailun pitkäaikaisempaa kehittämistä ajatellen aasialaiset ovat tärkeä kohderyhmä. Nyt meillä on uusi erinomainen kumppani ja kohdennetun markkinoinnin kanava alueen matkailijoiden tavoittamiseen. Sovellukseen on tarkoituksena rakentaa myös Saimaan-alueen kiertomatkatuotteita, ja toivomme voivamme laajentaa yhteistyötä myös muualle Suomeen, goSaimaan brändi- ja markkinointijohtaja Juha Sorjonen iloitsee.

Saimaan alueen yhteismarkkinoinnin lisäksi muun muassa VisitFinland ja alueen matkailuelinkeinoelämä tekeekin jo goSaimaan kanssa yhteistyötä sovelluksen sisältöjen tuottamisessa.

goSaimaan ja Tencentin yhteistyö julkistettiin Suomen Pekingin suurlähettilään residenssissä pidetyssä tilaisuudessa 28.6.2018.

WeChat

Facebookin kaltainen ekosysteemi, joka sisältää monia erilaisia toimintoja

Maailmanlaajuisesti yli miljardi aktiivista käyttäjää (WeChat ja Weixin)

Ominaisuuksia mm. pikaviestit, sosiaalinen media, mobiilimaksaminen, nettikauppa, uutiset, miniohjelmat ja pelit

Sisältää yli 500 000 miniohjelmaa

Kommentoi

Palvelut