Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karu luku suomalaisten seksielämästä – tämän ikävuoden jälkeen 70 prosenttia harrastaa seksiä harvemmin kuin kerran kuussa

Kyselytutkimus kertoo karua kieltä suomalaisten seksielämästä. Liki joka kolmas eli 31 prosenttia yli 55-vuotiaista suomalaisista kertoi, ettei harrasta seksiä lainkaan. Tutkimukseen vastasi 1 000 suomalaista.

Yli 70 prosenttia saman ikäryhmän vastaajista kertoi harrastavansa seksiä harvemmin kuin kuukausittain.

Tutkimukseen vastanneista parisuhteessa olevista naisista 16 prosenttia koki emättimen limakalvojen kuivuuden vaikeuttavan yhdyntää. Ongelmaa koetaan erityisesti vaihdevuosien aikana sekä niiden jälkeen, jolloin naishormoni estrogeenin tuotanto vähenee. Vaihdevuodet voivat alkaa jo 40 vuoden iässä.

Ikääntyminen vaikuttaa usein seksielämään, toteaa erityistason seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen

Seksuaaliseen haluun ja kiihottumiseen vaikuttavia tekijöitä on niin mielen kuin kehon tasolla, aina parisuhteen ongelmista perussairauksiin.

– Se, mitä seksi ja seksuaalisuus merkitsevät ihmiselle, on hyvin henkilökohtaista ja vaihtelee elämäntilanteittain. Jos seksin tai seksuaalisuuden alueella on jokin ongelma ja toivoo jotain muutosta, tilanteen kanssa ei kannata jäädä yksin sinnittelemään kovin pitkäksi aikaa. Alkuun pääsee vaikkapa sillä, että juttelee kumppanin kanssa tai hakeutuu seksuaaliterapiaan tai lääkäriin, muistuttaa Tanskanen.

Kyselyn toteutti IRO Research Oy naisten intiimituote Vagisanin toimeksiannosta.