Kansanedustaja: Yli 80-vuotias nainen ei saanut Kela-taksia ja maksoi korvaavasta kyydistä kovan hinnan – Taksiyhtiö korvausvelvollinen omavastuun ylimenevästä osasta

Kansanedustaja Ilmari Nurminen (sd.) kertoo Facebookissa kohtaamastaan tapauksesta, jossa yli 80-vuotiaan naisen oli ollut pakko päästä sairaalaan Pirkanmaalla.

Joonas Alanne

Nurmisen mukaan nainen oli yrittänyt soittaa Kela-taksia "useana päivänä ja tuntitolkulla" onnistumatta. Hänen oli päästävä Tampereen yliopistolliseen sairaalaan.

– Oli lopulta maksanut kyydin itse, koska sairaalaan oli päästävä. Hän itkien kertoi asiaa minulle, eli maksoi 130 euroa matkasta ja hänellä on reilu 700 euron eläke, kirjoittaa Nurminen.

Nurminen sanoo selvittäneensä asiaa ja että hän ja nainen saivat sen lopulta hoidettua.

– Muillekin tiedoksi, eli Tampereen aluetaksi on tällaisissa tilanteissa korvausvelvollinen omavastuun ylimenevästä summasta.

Omavastuuosuus on 25 euroa.

Nurmisen keskiviikkona julkaisemaa päivitystä on jaettu yli 200 kertaa eteenpäin. Nurminen on myös Kelan varavaltuutettu.

Kela-taksien välityskeskuksissa esiintyineistä ongelmista on uutisoitu viime viikkoina laajalti. Kelan mukaan taksimatkojen välitys sujuu jo lähes kaikkialla hyvin, mutta muutamia ongelmakohtia on edelleen jäljellä. Laitos jatkaa tehostettua seurantaa alueilla, joiden välityskeskusten toiminnassa on edelleen ongelmia vielä kolmannella viikolla uudistuksen voimaantulosta.

– Kela on käynyt näiden tilausvälityskeskusten kanssa vakavia keskusteluja puutteiden ratkaisemiseksi, tiedotti Kansaneläkelaitos eilen.