Lyseon lukion ruokala remontissa – oppilaat syövät Rakuunamäellä

Lyseon lukion ruokalassa näyttää tällä hetkellä hyvin hiljaiselta. Syömään opiskelijat pääsevät omaan ruokalaan marraskuussa. Ari Toivonen

ari.toivonen@media.fi

Lappeenrannan lyseon lukion ruokala on remontissa. Ruokalan lattian korjaus aloitettiin suunnitelman mukaisesti heti kesäkuun alussa kesälomien alkaessa. Maton alta löytyi kuitenkin yllättävän paljon kosteutta.

Kiinteistöpäällikkö Kimmo Valtonen Lappeenrannan kaupungilta kertoo, että lattian korjaus oli vuosikorjaussuunnitelmassa.

– Ruokalan lattiassa oli havaittu maton kupruilua. Sitä me lähdimme selvittämään ja havaitsimme, että sinne pitää tilata kuivaus.

Valtosen mukaan Vahanen yhtiöt on tutkinut lattian ja sen tekemissä selvityksissä ruokalasta ei löytynyt mitään vuotoja.

– Kaikki viemärit ja putket on tutkittu. Syytä kosteuteen niistä ei löytynyt. Hyvin todennäköistä on, että kyse on rakennusaikaisesta kosteudesta.

Lattian märkyys aiheutti sen, että lattiaa ei saatu kuivattua kesän aikana. Valtonen kertoo, että siksi oli pakko tehdä väliaikaisjärjestelyjä.

– Aikataulu oli pieni yllätys. Kun tilanne todettiin, me teimme väliaikaisjärjestelyn ja vuokrasimme lokakuun loppuun saakka Rakuunamäeltä ruokalan, jossa oppilaat nyt syövät.

Lattiaa kuivatetaan Valtosen mukaan syyskuun loppuun saakka. Sen jälkeen on pinnoituksen asennuksen vuoro.

– Sinne tulee nyt vesihöyryä läpäisevä Mastertop 1700 epoksilattia -pinnoite.

Lyseon lukion rehtori Mika Luukkonen palasi lomalta työpaikalle heinäkuun lopussa. Hänelle ruokalan tilanne tuli yllätyksenä.

– Tiesin etukäteen sen, että remontti tehdään kesällä, mutta alunperin kaiken piti olla kunnossa elokuussa.

Luukkosen mukaan alkukankeuksien jälkeen ruokailu vanhassa varuskunnan ruokalassa on sujunut hyvin.

– Meillä oli juuri viikkopalaveri ja siellä joku totesi, että tästä pitäisi tehdä pysyvä ratkaisu. Eihän sinne ole kuin 300 - 400 metriä ja tiloiltaan tila on paljon suurempi. Päivässä noin 800 nuorta siirtyy sinne, mutta kaikki on sujunut ongelmitta.

Kritiikkiäkin asiasta on tullut. Se liittyy Luukkosen mukaan lähinnä kertakäyttöastioiden käyttämiseen ja niiden aiheuttamaan haittaan.

– Kyse on siitä, kuinka ekologisia kertakäyttöastiat ovat. Sitä tuli varsinkin alkuun, kun lajittelu ei vielä ollut kunnossa. Mutta voi kysyä kuinka ekologista olisi kuljettaa astioita ympäri kaupunkia, sillä keittiön laitteet eivät ole siellä meidän käytössämme.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu