Presidentti Niinistö kommentoi kohuttua kiky-tapaamista IL:lle: "Minulla on lukemattomia tapaamisia, joista ei tiedoteta"

Mäntyniemen herra -kirjassa väitetään tasavallan presidentti Sauli Niinistön toimineen kulissien takana "kiky-sovun salaisena takuumiehenä".

Sauli Niinistö ei arvostanut uutuuskirjan väitteitä. Juha Perämäki / arkisto

toimitus

Lauri Nurmen ja Matti Mörttisen kirjoittamassa kirjassa kerrotaan presidentin ylittäneen toimivaltansa ja puuttuneen kiky-neuvotteluihin. Niinistö tapasi työmarkkinajohtajia joulukuussa 2015 ja kirjan mukaan vetosi kiky-sopimuksen puolesta.

Iltalehden haastattelema Niinistö ei osaa sanoa, pyydettiinkö häntä apuun riitaisissa kiky-neuvotteluissa, koska hänen haluttiin vaikuttavan sopimuksen syntyyn.

– Sitä minä en osaa sanoa, mutta olen kyllä täysin samaa mieltä Sipilän kanssa siitä, että toimillani tuskin oli kikyyn mitään vaikutusta eikä minulle jäänyt sellaista mielikuvaa. Jäi vaan se pohjakäsitys, että kaikki ymmärsivät tilanteen vakavuuden, ja se oli minulle tärkeää. Sen kyllä sanoin, että jatkakaa keskustelua, yrittäkää sopia, sanoo Niinistö IL:lle.

Niinistö kiistää, että tapaaminen olisi millää tavalla salattu julkisuudelta.

– Minulla on lukemattomia tapaamisia, joista ei tiedoteta. Ei ollut mitään erityistä tarvetta salata. Ja jos salassa haluaa jotain tehdä, niin ei sitä sitten järjestettäisi virkapaikalla Mäntyniemessä, sanoo Niinistö IL:lle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu